NEFMI – TASZ levélváltás a fogyatékosságügyről és a kitagolásról

Olvassa el Nyitrai Imre helyettes államtitkár levelét és a TASZ válaszát!

A TASZ 2011. február 25-i keltezéssel levelet kapott Nyitrai Imrétől, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkárától. Nyitrai Imre levelében a TASZ és más civil szervezetek fogyatékosságügyi tevékenységéről ír, véleményünk szerint számos tévedéssel és pontatlansággal. A TASZ válaszol és pontosít.

Olvassa el Nyitrai Imre levelét (pdf) és a TASZ válaszát (pdf)!

Megjegyzés: A TASZ levelének első oldalán hibásan írtuk, hogy az első PEMCS ülésre 2010. december 17-én került sor. A helyes dátum: 2009. december 17.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Régi jogfosztás az új Polgári Törvénykönyvben

Az új polgári törvénykönyv elfogadásával az országgyűlés bebetonozná a gondnokság alá helyezés elavult és jogfosztó rendszerét. Ezzel megerősítené és fenntartaná a fogyatékossággal élő magyar állampolgárok társadalmi kirekesztettségét, és megsértené hazánk nemzetközi szerződésben tett vállalásait.

A TASZ jelentése a szekszárdi fogyatékos személyek otthonáról

A TASZ 2010-ben fogyatékos személyek nagy létszámú bentlakásos intézményeiben tényfeltáró monitoring-programot indított. A látogatások célja az intézményben lakó személyek alkotmányos jogai érvényesülésének és a szolgáltatásokkal való elégedettségének vizsgálata. 2010. november 2. és 4. között szekszárdon jártunk. Olvassa el a TASZ jelentését!

Lázár János javaslata fogyatékos gyerekek oktatási jogait veszélyezteti - levél a szakpolitikusoknak

A súlyosan-halmozottan fogyatékos gyerekek oktatási jogai fokozatosan fejlődtek a rendszerváltás óta. Lázár János egymondatos indoklással ellátott javaslata ezeket a jogokat sodorja veszélybe. Szülők, szakemberek és civilek közös levele a módosító visszavonásáért. Az érkező aláírásokat folyamatosan töltjük fel a honlapra!