NEFMI – TASZ levélváltás a fogyatékosságügyről és a kitagolásról

Olvassa el Nyitrai Imre helyettes államtitkár levelét és a TASZ válaszát!

A TASZ 2011. február 25-i keltezéssel levelet kapott Nyitrai Imrétől, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkárától. Nyitrai Imre levelében a TASZ és más civil szervezetek fogyatékosságügyi tevékenységéről ír, véleményünk szerint számos tévedéssel és pontatlansággal. A TASZ válaszol és pontosít.

Olvassa el Nyitrai Imre levelét (pdf) és a TASZ válaszát (pdf)!

Megjegyzés: A TASZ levelének első oldalán hibásan írtuk, hogy az első PEMCS ülésre 2010. december 17-én került sor. A helyes dátum: 2009. december 17.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Alapjogokat sért az új Polgári törvénykönyv

Az új Polgári törvénykönyv antidemokratikus eljárás eredménye. Korlátozó rendelkezései és hiányzó garanciái miatt sérti a szólás- és információszabadságot, a különböző életfelfogású állampolgárok egyenlőségét és a fogyatékkal élők méltóságát.

A kormány intézménytelenítési stratégiájáról, 2011

Hamarosan kormány elé kerülhet a fogyatékos személyeket elzáró tömegintézmények felszámolásának stratégiáját körvonalazó előterjesztés. A TASZ filmjében civil és szakmai szervezetek képviselői és munkatársai mondják el véleményüket a stratégiáról.

Üdvözlendő elemek, kidolgozatlan koncepció – a kormány fogyatékosságügyi, intézménytelenítési stratégiájáról

A TASZ véleménye a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által társadalmi vitára bocsátott „a fogyatékos személyek számára ápolást-gondozást nyújtó szociális intézményi férőhelyek kiváltásáról szóló, 2011-2041. évre elkészített Stratégia” című dokumentumról