NEFMI – TASZ levélváltás a fogyatékosságügyről és a kitagolásról

Olvassa el Nyitrai Imre helyettes államtitkár levelét és a TASZ válaszát!

A TASZ 2011. február 25-i keltezéssel levelet kapott Nyitrai Imrétől, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkárától. Nyitrai Imre levelében a TASZ és más civil szervezetek fogyatékosságügyi tevékenységéről ír, véleményünk szerint számos tévedéssel és pontatlansággal. A TASZ válaszol és pontosít.

Olvassa el Nyitrai Imre levelét (pdf) és a TASZ válaszát (pdf)!

Megjegyzés: A TASZ levelének első oldalán hibásan írtuk, hogy az első PEMCS ülésre 2010. december 17-én került sor. A helyes dátum: 2009. december 17.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Üdvözlendő elemek, kidolgozatlan koncepció – a kormány fogyatékosságügyi, intézménytelenítési stratégiájáról

A TASZ véleménye a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által társadalmi vitára bocsátott „a fogyatékos személyek számára ápolást-gondozást nyújtó szociális intézményi férőhelyek kiváltásáról szóló, 2011-2041. évre elkészített Stratégia” című dokumentumról

Igen a pályázatra, határozott nem a "lakócentrumokra" (NFÜ ügy, 6. rész)

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség intézménytelenítési pályázati tervei szerint "lakócentrumnak" keresztelt totális intézmények is építhetők a kitagolásra szánt közösségi forrásokból. Civil és szakmai szervezetek közösen utasítják el a pályázati tervek ezen elemét, és javaslatuk elfogadásában bízva zöld lámpát adnának a pályázatnak.

Egyértelmű célokat a 13 milliárd forint felhasználásához! Az NFÜ és tömegotthonok kitagolása (5. rész)

Társadalmi vitán az NFÜ új akciótervei a tömegotthonok kitagolását célzó pályázatokról. A célok nem egyertelműek, ezért civilek és tudományos szervezetek közös javaslatot tettek közzé. Olvassa el a nyílt levelet!