Barion Pixel TASZ | Nem lépett hatályba a sisakos-vértes rendelet

Nem lépett hatályba a sisakos-vértes rendelet

Örömmel konstatáltuk, hogy a Kormány a hatálybalépése előtti utolsó pillanatban visszavonta azt a Kormányrendelet-módosítást, amely a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök közé sorolta volna a lövedékálló és szúrásálló védőmellényt, sisakot, vértet.

Korábban a sajtóban többször hangot adtunk azon véleményünknek: furcsa, hogy a Kormány 2007. II. 28-án kiadott rendeletében kizárólag védekezésre alkalmas felszereléseket emelt az olyan közbiztonságra veszélyes eszközök közé, mint a dobócsillag, ólmosbot, boxer vagy éppen az elektromos sokkoló.

 A módosításkor nem volt világos, hogy mi indokolja azt szabálysértéssé nyilvánítani, ha valaki ilyen védőfelszerelést visel az utcán. Reméljük, hogy a módosítás visszavonása nem pusztán egy jogtechnikai lépés, hanem a Kormány belátta a februári rendeletmódosítás megalapozatlanságát.

 Itt olvashatja a rendelet módosítást.

Itt pedig a visszavonó rendeletet.

(Sajnos a Magyar Közlöny szövegét sem kinyomtatni, sem kimásolni nem lehet,  a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről szóló Korm. rendeletet kell keresni a szövegben.)

 

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.