Ön küldene e-mailt Bajnai Gordonnak?

Tényfeltáró kampányweboldalt indított a TASZ AktivPolgar.net néven. Az oldalon olyan témákat dolgozunk fel a jövőben, amelyben szükség van az Önök aktivitására, segítségére. Ehhez olyan eszközöket adunk az Önök kezébe, amelyekkel aktív polgáként vehetnek részt fontos közéleti ügyek alakításában.

Az oldal célja, hogy a közélet iránt nem csupán érdeklődő, hanem annak megtisztulásáért, jobbításáért aktívan tenni akaró emberek számára egy innovatív és hatékony eszközt biztosítson a nyomásgyakorláshoz.

Mi a teendő az első körben?

  • Elkészítettük Sávoly-ügyben a kisfilmünket, nézze meg! (Tényleg rövid, megéri!)
  • Ha úgy érzi, hogy 35 milliárd adóforint elköltése egy titkos tanulmányra alapozva nonszensz, lépjen akcióba. Küldjön e-mailt Bajnai Gordonnak! (Az e-mailt megírtuk, csak kattintania kell az AktívPolgár oldal jobb hasábban lévő linkre, és elküldeni az e-mailt levelezőjéből! A szöveget természetesen módosíthatja. A levelet ne felejtse el aláírni! Ha nincs ideje videót nézni, ide kattintva egyből küldheti a levelet!)
  • Adja tovább az oldalról szóló információkat ismerőseinek! A célunkat csak úgy érhetjük el, ha Ön és az ismerősei is segítenek!

Az oldalon lehetőséget biztosítottunk arra, hogy új témákat dobjon fel, feliratkozhat hírlevelünkre, hozzászólhat a témákhoz, és megoszthatja az oldalt a közösségi médiaoldalakon.

Legyen Ön is Aktív Polgár!

Itt barátkozhat az oldallal a Facebookon is!

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Lobbitörvényt most!

Irritálja, ha láthatatlan és elszámoltathatatlan gazdasági érdekérvényesítők szabályozzák az életét? Szeretné, ha nyilvános lenne, hogy a politikusokat kik és milyen érvekkel győzködik? Ne csak négyévente szóljon bele az ország életébe: legyen aktív polgár, és kérje a kormányt a lobbizás szabályozására!

KISOKOS: Mit kell tudni az információszabadságról?

A következőkben olyan kérdésekre kap választ, amelyek a mindenkit megillető a közérdekű adatok megismeréséhez és terjesztéséhez való alapjognak a gyakorlása kapcsán gyakran felmerülnek. Szinte biztos, hogy számos olyan kérdés is megfogalmazódik Önben, amelyre ezen az oldalon nem kap választ, ebben az esetben keresse meg a TASZ jogsegélyszolgálatát.

Útmutató az adatok közzétételéről és adatkérések megválaszolásáról civil szervezeteknek

A közérdekű ügyekkel foglalkozó civil szervezetek a magánautonómia keretében szerveződnek, de a nyilvánosság előtt végzik a tevékenységüket. Abban a nyilvános térben működnek, amelyben az emberek szabadon egyesülhetnek, eszméket cserélhetnek, megnyilatkozhatnak. A politikai nyilvánosságban való jelenlétük átlátható működést követel tőlük. Abban az esetben, ha a szervezet közpénzt használ fel, vagy részt vesz a közhatalom gyakorlásában, ezzel a tevékenységével összefüggésben az államhoz hasonló átláthatósági elvárásoknak is meg kell felelnie.