Barion Pixel TASZ | Ózdi romák panasza rendőri intézkedés miatt

Ózdi romák panasza rendőri intézkedés miatt

Ózdi romák 2009. május 8-án egy rendőri intézkedés miatt panasszal fordultak a Független Rendészeti Panasztestülethez. A húsz Hétes telepi sértett azután fordult a Panasztestülethez, hogy egy általuk kezdeményezett intézkedés során a kiérkező rendőrök őket megalázták, és súlyosan megsértették emberi méltóságukat.

A telepen lakók 2009. május 1-én az esti órákban lakóhelyük környékén egy sötét autóra lettek figyelmesek, és többen később lövéseket is hallottak. Az általuk kihívott rendőrök azonban segítség és érdemi intézkedés helyett a telefonon bejelentést tevő romákat és a közben összegyűlt tömeget sértegették és megalázták.

A sértettek ilyen előzmények után érthető módon nem bíznak abban, hogy az ellenük forduló ózdi rendőrök fellettesei, valamint az ózdi rendőrkapitányság képesek lennének a történtek objektív kivizsgálására, ezért fordultak a rendőrségtől elkülönülő Független Rendészeti Panasztestülethez Az ügyben képviseletüket a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet (TASZ) jogsegélyszolgálata látja el. A TASZ a Testület előtti eljárás kezdeményezésével egyidejűleg felajánlja a konfliktus résztvevőinek, azaz az érintett rendőrkapitányságnak és a telep lakóinak egy esetleges mediálási folyamat koordinálását is.

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.