Pályázati felhívás

A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet új, induló programja pályázatot hirdet oknyomozó témájú cikkek megírására.

A TASZ, mint a működő demokrácia, az átlátható kormányzat és állam megteremtése iránt elkötelezett egyesület a CEE Trust (www.ceetrust.org) szervezet elsődleges támogatásával pályázati úton támogatást nyújt olyan, szerkesztőségekben dolgozó vagy szabadúszó újságírók számára, akik egy-egy nagyobb elmélyülést igénylő téma megírásához keresnek anyagi és szakmai segítséget.



A pályázati kiírás részletes feltételei, valamint a program leírása megtalálható a www.oknyomozo.hu weboldalon. Az első pályázatok leadási határideje 2007. szeptember 30-a.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Fény derülhet a Daimler-­ügyre, pert nyert a K-­Monitor a TASZ segítségével

Első fokon pert nyert a K-­Monitor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ellen. Az MNV nem akarta nyilvánosságra hozni annak a 2010-­es vizsgálatnak a zárójelentését, amelyet egy korábbi Mercedes­busz-beszerzés ügyében folytattak le. A K-­Monitor a TASZ jogi képviseletével pert indított a dokumentumért.

Miért volt törvénytelen a házkutatás Horváth Andrásnál?

Horváth Andrásnál, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) korábbi munkatársánál, 2013. december 19-én a rendőrség házkutatást tartott, melynek során lefoglaltak több száz oldalnyi dokumentumot és informatikai adathordozót. A TASZ jogsegélyszolgálata által képviselt közérdekű bejelentő jogorvoslattal élt az általa elszenvedett kényszerintézkedésekkel szemben. A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) 2014. január 22-én meghozott, ám csak 2014. február 10-én kézbesített végzése elutasította az utolsó indítványunkat is - álláspontunk szerint alaptalanul. Érdemes összegezni Horváth András ellen folytatott eljárás eddigi fejleményeit, mert sok visszás és törvénysértő elemet lehet felfedezni.

Az informátor védelme

A TASZ és a K-Monitor közösen véleményezte a kormánynak a közérdekű bejelentők védelméről szóló törvénytervezetét.