Pályázati felhívás

A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet új, induló programja pályázatot hirdet oknyomozó témájú cikkek megírására.

A TASZ, mint a működő demokrácia, az átlátható kormányzat és állam megteremtése iránt elkötelezett egyesület a CEE Trust (www.ceetrust.org) szervezet elsődleges támogatásával pályázati úton támogatást nyújt olyan, szerkesztőségekben dolgozó vagy szabadúszó újságírók számára, akik egy-egy nagyobb elmélyülést igénylő téma megírásához keresnek anyagi és szakmai segítséget.A pályázati kiírás részletes feltételei, valamint a program leírása megtalálható a www.oknyomozo.hu weboldalon. Az első pályázatok leadási határideje 2007. szeptember 30-a.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Elutasította a Legfelsőbb Bíróság az AB elleni perünk felülvizsgálati kérelmét

Sok szó esett az AB ellen közérdekű adatok kiadása iránt indított perünkről, úgy tűnik ezzel a végzéssel most véget ért. Egy közhatalmi szerv (Országgyűlés) egyik tagjának egy másik közhatalmi szervhez (Alkotmánybíróság) intézett indítványa személyes adatnak minősül. Olvassa el a Legfelsőbb Bíróság határozatát!

Meghívó az atomos per második tárgyalására

Több jogvédő és környezetvédő szervezet pert indított a paksi atomerőmű 2-es blokkjának újraindításához kapcsolódó közérdekű adatok kiadásának megtagadása miatt. A per második tárgyalása pénteken lesz.

Sajtótájékoztató (Paks-ügy)

2004. december 9. reggel tíz órakor az Energia Klub, a TASZ és a Védegylet sajtótájékoztatót tart. A satótájékozató tárgya a paksi atomerőmű 2-es blokkjának újraindításához kapcsolódó közérdekű adat per.