Barion Pixel TASZ | Pert indítunk Hoppál és Páva ellen a megtámadott pécsi civil szervezettel

Pert indítunk Hoppál és Páva ellen a megtámadott pécsi civil szervezettel

Pécsett a civilellenes támadások új hullámát indították el kormánypárti politikusok tavaly decemberben, amikor a polgármester, Páva Zsolt előterjesztésére közgyűlési határozatot fogadtak el az alábbi szöveggel:

„Mi, Pécsiek, megdöbbenéssel értesültünk Soros György magyar-amerikai milliárdos spekuláns alapítványának tervéről, hogy vidéki kampányközpontok (irodák) létrehozásával befolyásolni akarja életünket, döntéseinket, választásunkat. Mindezt annak érdekében, hogy (…) migránsok ezreinek, tíz- és százezreinek betelepítésével ellehetetlenítse a mai magyarok és leszármazottai (…) jövőjét, a keresztény Európa és Magyarország helyett egy vegyes, iszlamizált kontinenst és országot hozzon létre. (…) Felkérünk minden Pécsi Polgárt, vállalkozást, szervezetet, hogy ne adjon helyt a Soros-féle kampányközpontnak. Ne adjon tulajdonba, bérbe, használatba semmilyen helyiséget! Ne segédkezzen senki otthonunk, Európa, hazánk, Magyarország és szeretett városunk, Pécs jövőjének kockáztatásában, ne segédékezzen Soros György tervének megvalósításában.”

A nyilatkozat – időzítése és szövegezése alapján – az Emberség Erejével Alapítvány elleni állásfoglalás volt: a pécsi alapítvány tanodát üzemeltet és emberi jogi neveléssel foglakozik – sem a pártpolitikához, sem a migrációhoz nincs köze. Az alapítvány a pécsiekért és a régióért, velük együttműködve dolgozik nap mint nap.

A segítő szervezet azért került a kormányzati propaganda célkeresztjébe, mert támogatást nyert el a Nyílt Társadalom Alapítvány pályázatán. Ez a forrás egyébként csak kisebb részben illeti meg őket – azt „tovább-pályáztatásra” kapták, hogy más, dél-dunántúli civil szervezetek működését segítsék vele. A pályázatok esetében a politikai tevékenység kizáró ok, és azért van szükség a tovább-pályáztatásra, hogy a helyi igények szerint használhassák fel a forrásokat, amiket a helyben élők ismernek a legjobban.

A nyilatkozat elfogadása mellett Páva Zsolt polgármester és Hoppál Péter, a választókerület országgyűlési képviselője a médiában támadta az Emberség Erejével Alapítványt, melyet bár konkrétan nem neveztek meg, az felismerhető volt. Az ellenséges légkör miatt az alapítvány már megígért helyiségbérleti lehetőségét visszamondta a tulajdonos, és félő, hogy a pályázati lehetőségekre is kevesebben jelentkeznek, mint amekkora forrásigénye a régió civil szervezeteinek van – emellett pedig gyalázkodó emailek landolnak az Emberség Erejével email-fiókjában. Azóta számos más nagyvárosban is önkormányzati kommunikációs offenzíva indult a helyi civil szervezetek ellen.

A kormánypárt politikusai közhatalmi intézményeket használnak fel arra, hogy egy civil szervezetet támadjanak és  pótolhatatlan, a helyi problémák megoldására irányuló tevékenységüket akadályozzák. Ezért az Emberség Erejével úgy döntött, hogy segítségünkkel bírósághoz fordul – pert indít Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, Páva Zsolt polgármester és Hoppál Péter országgyűlési képviselő ellen személyiségi jogainak megsértése miatt: megsértették az alapítvány jóhírnevét, vele szemben hátrányos megkülönböztetésre buzdítottak, körülötte ellenséges környezetet alakítottak ki – mindezt úgy, hogy a politikusok tényeket ferdítettek el, és valótlanságokat állítottak.

A perben az Emberség Erejével Alapítványt dr. Nehéz-Posony Kata, a TASZ ügyvédje képviseli.

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.