Rejtvény! (Ha csalódott, küldjön Ön is levelet!)

Ki mondta 2009 augusztusában, hogy "a homoszexualitás mentális sérülés", valamint hogy "a homoszexuálisokat gyógyszerrel kéne kezelni"?

A) Madison K. Prudens, a Jeget a Melegre! meleg-konvertáló nemzetközi közösség budapesti vezetője

B) Látens Gyula ügyvéd, a Homofób Magyarok Világszövetségének elnöke

C) Ékes Ilona fideszes országgyűlési képviselő, a magyar parlament emberi jogokkal és kisebbségekkel foglalkozó bizottságának tagja, a Nők és férfiak társadalmi esélyegyenlősége albizottságának alelnöke.

A megfejtés: C.

Ön nyert! Illetve vesztett, mert a jelek szerint ma Magyarországon a parlament emberi jogokkal és kisebbségekkel foglalkozó bizottságában a legnagyobb ellenzéki pártot képviselheti homofób és/vagy tudatlan képviselő. Ha e helyzet miatt ön is csalódott, küldjön levelet az ügyben az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság tagjainak (ne Ékes Ilonának, neki valószínűleg nem érdemes).Arról pedig, hogy miért nem betegek a melegek, bővebben itt olvashat!

Az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság tagjainak email címei:

zoltan.balog@parlament.hu
fogarasine@parlament.hu
laszlo.szaszfalvi@parlament.hu
laszlo.donath@parlament.hu
lajos.godo@parlament.hu
laszlo.lenart@parlament.hu
istvan.nyako@parlament.hu
timea.muller@parlament.hu
laszlo.teleki@parlament.hu
Gyula.Toth@parlament.hu
Gyorgy.Wiener@parlament.hu
ildiko.biro@parlament.hu
ilona.ekes@parlament.hu
florian.farkas@parlament.hu
sandor.fazekas@parlament.hu
Jozsef.Varga@parlament.hu
zsolt.semjen@parlament.hu
peter.gusztos@parlament.hu
andras.pettko@parlament.hu

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Mondjon nemet az Alkotmány-módosítására!

A parlament az Alkotmány módosítására készül. Az Alkotmány megváltoztatása a TASZ szerint nem fogja a gyűlöletbeszéddel kapcsolatos problémákat megoldani, de rendkívül veszélyes precedenst teremthet. A javaslat példa nélküli módon szűkítené le a véleménynyilvánítási szabadságot Magyarországon - ezúttal alkotmánybírósági kontroll nélkül, hiszen az Alkotmány módosítása esetén a testület tehetetlen. Arra kérjük az országgyűlési képviselőket, hogy szavazzanak nemmel az Alkotmány módosítására. Arra kérjük Önt, hogy támogassa törekvésünket azzal, hogy levelet küld képviselőjének és Ön is aláírja a nyílt levelet!

Miért nem lehet magánvéleménye a főpolgármesternek?

Budapest főpolgármestere természetellenesnek és visszataszítónak találja melegeket. A Budapest Pride pedig nem méltó az Andrássy út történelmi környezetéhez (sic!). Tarlós István mindezt a TV2 reggeli adásában mondta, mintegy magánvéleményként. A helyzet azonban az, hogy Tarlós Istvánnak nem lehet magánvéleménye akkor, amikor egy országos kereskedelmi televízióban nyilatkozik főpolgármesterként.

Mondhatsz nemet Paksra!

Mi történik, ha a magyar gazdaságtörténet legdrágább, orosz hitelből finanszírozott beruházása, a paksi atomerőmű bővítése ellen szóló érveket mutatnád be a saját honlapjaidon, és ehhez lefoglalod a stopaks.hu és a nopaks.hu domain neveket (gyakorlatilag a honlap címe)? Bepanaszol az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt., az óriásberuházás megvalósításának felelőse a domain-regisztrációs ügyeket elbíráló testületnél. Az állami tulajdonú, közfeladatot ellátó, közpénzből gazdálkodó cég azzal érvelt a domain nevek bejegyzése ellen, hogy a Paks név erősen összefonódott az atomerőmű bővítésével, és ezáltal a regisztráció sértené a jó hírnevét, üzleti megítélését. Arra is hivatkoztak, hogy a domainregisztrációs szabályzat nem teszi lehetővé olyan név választását, amely „jelentéstartalmára vagy használatára nézve” gyaníthatóan jogellenes, valamint hogy tisztességtelen piaci magatartást jelent a domainek használata.