Respect to Index.hu

Az Index.hu kiadója átvállalta a TASZ által Lovas István részére fizetendő 200 ezer forint nem vagyoni kártérítés megfizetését. A Balra át! című Sickratman szám online sajtó története így egy szép keretes szerkezettel zárul.

A Fővárosi Ítélőtábla 200 ezer forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte a TASZ-t, mivel megsértettük Lovas István becsületét, jó hírnevét és emberi méltóságát azzal, hogy 2004 őszén Paizs Miklós (Sickratman!!!) Balra át! című dalát elérhetővé tettük a honlapunkon.

Az ügy azzal kezdődött, hogy a szerzemény miatt a rendőrség közösség elleni izgatás gyanújával nyomozást indított Paizs Miklós ellen és a művet először közzétevő index.hu-ra is nyomást gyakoroltak, akik ezek után eltávolították a honlapjukról a dalt.

 A TASZ ezen felháborodva nyilatkozatban tiltakozott a rendőri eljárás ellen és az oldalunkon elérhetővé tettük a Balra át!-ot. 2005 januárjában Lovas István pert indított a TASZ ellen, mivel úgy érezte, hogy a Balra át! őt emberi méltóságában sértette, és a pert 2006 novemberében meg is nyerte.

 Az ítélet után az Index.hu Zártkörűen Működő Részvénytársaság nagyvonalúságáról tett tanúbizonyságot, amikor felajánlotta, hogy kifizeti a kártérítést, az összeget azóta már át is utalta.

Köszönjük!
 

Itt olvashat többet a perről

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Azt javasoljuk a parlamenti képviselőknek, hogy ne fogadjanak el két, mától tárgyalt törvényjavaslatot

Részletes elemzést küldtünk két, ma tárgyalni kezdett törvényjavaslattal kapcsolatban minden országgyűlési képviselőnek. Azt javasoljuk a képviselőknek, hogy a magánélet védelméről szóló és a gyülekezési jogról szóló törvényjavaslattal kapcsolatos meglátásainkat vegyék figyelembe, amikor a törvényjavaslatokhoz módosító javaslatokat fűznek, vagy azokról szavaznak, annak érdekében, hogy ne sérüljenek súlyosan az állampolgárok alapvető jogai.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) elemzése a magánélet védelméről szóló T/706. számú törvényjavaslatról

A Kormány múlt kedden, június 26-án törvényjavaslatot nyújtott be, ami címe szerint a magánélet védelméről szól. Az indítvány furcsasága, hogy új normatív tartalma alig van, így viszont kérdéses, hogy mi vele a jogalkotó szándéka.

Fizess, ha mást gondolsz, mint kormány

A kormány ahelyett, hogy a kétharmados felhatalmazását felelősséggel használná, arra törekszik, hogy ellehetetlenítse azokat, akik tőle eltérő véleményt fogalmaznak meg.