Respect to Index.hu

Az Index.hu kiadója átvállalta a TASZ által Lovas István részére fizetendő 200 ezer forint nem vagyoni kártérítés megfizetését. A Balra át! című Sickratman szám online sajtó története így egy szép keretes szerkezettel zárul.

A Fővárosi Ítélőtábla 200 ezer forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte a TASZ-t, mivel megsértettük Lovas István becsületét, jó hírnevét és emberi méltóságát azzal, hogy 2004 őszén Paizs Miklós (Sickratman!!!) Balra át! című dalát elérhetővé tettük a honlapunkon.

Az ügy azzal kezdődött, hogy a szerzemény miatt a rendőrség közösség elleni izgatás gyanújával nyomozást indított Paizs Miklós ellen és a művet először közzétevő index.hu-ra is nyomást gyakoroltak, akik ezek után eltávolították a honlapjukról a dalt.

 A TASZ ezen felháborodva nyilatkozatban tiltakozott a rendőri eljárás ellen és az oldalunkon elérhetővé tettük a Balra át!-ot. 2005 januárjában Lovas István pert indított a TASZ ellen, mivel úgy érezte, hogy a Balra át! őt emberi méltóságában sértette, és a pert 2006 novemberében meg is nyerte.

 Az ítélet után az Index.hu Zártkörűen Működő Részvénytársaság nagyvonalúságáról tett tanúbizonyságot, amikor felajánlotta, hogy kifizeti a kártérítést, az összeget azóta már át is utalta.

Köszönjük!
 

Itt olvashat többet a perről

Megosztás

Kapcsolódó hírek

A véleményt védi a jog, nem a cég érzékenységét

A Fővárosi Törvényszék pénteki elsőfokú ítélete szerint nem sértette meg a TV2 személyiségi jogait Vágó István, hanem véleményt fogalmazott meg, amikor a csatornától való távozását összefüggésbe hozta annak jobboldali elköteleződésével.

A miniszternek tűrnie kell a sértő kritikát

A TASZ ügyfelét másodfokon felmentették a becsületsértés vádja alól

Concerns about media legislation in Hungary (part I)

The HCLU recaps the concerns about the Act CIV of 2010 on Freedom of the Press and on the Basic Rules Relating to Media Content

The Hungarian Parliament approved the draft bill on the so-called media-constitution, with the official title: Act CIV of 2010 on Freedom of the Press and on the Basic Rules Relating to Media Content, which was passed in November 2010 and entered into force on 1st January 2011.