Respect to Index.hu

Az Index.hu kiadója átvállalta a TASZ által Lovas István részére fizetendő 200 ezer forint nem vagyoni kártérítés megfizetését. A Balra át! című Sickratman szám online sajtó története így egy szép keretes szerkezettel zárul.

A Fővárosi Ítélőtábla 200 ezer forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte a TASZ-t, mivel megsértettük Lovas István becsületét, jó hírnevét és emberi méltóságát azzal, hogy 2004 őszén Paizs Miklós (Sickratman!!!) Balra át! című dalát elérhetővé tettük a honlapunkon.

Az ügy azzal kezdődött, hogy a szerzemény miatt a rendőrség közösség elleni izgatás gyanújával nyomozást indított Paizs Miklós ellen és a művet először közzétevő index.hu-ra is nyomást gyakoroltak, akik ezek után eltávolították a honlapjukról a dalt.

 A TASZ ezen felháborodva nyilatkozatban tiltakozott a rendőri eljárás ellen és az oldalunkon elérhetővé tettük a Balra át!-ot. 2005 januárjában Lovas István pert indított a TASZ ellen, mivel úgy érezte, hogy a Balra át! őt emberi méltóságában sértette, és a pert 2006 novemberében meg is nyerte.

 Az ítélet után az Index.hu Zártkörűen Működő Részvénytársaság nagyvonalúságáról tett tanúbizonyságot, amikor felajánlotta, hogy kifizeti a kártérítést, az összeget azóta már át is utalta.

Köszönjük!
 

Itt olvashat többet a perről

Megosztás

Kapcsolódó hírek

KISOKOS: Mit tehetek, ha politikai szabadságjogaimat megsértették?

Ha valakit politikai szabadságjogai valamelyikében sérelem ér, az alábbi lehetőségek közül választhat a jogsérelem orvoslása érdekében:

10 tipp a sajtó ellen politikusoknak!

Hétvégén Kötcsén megint testi erővel akadályoztak egy újságírót munkája elvégzésében, az Index.hu szerint a TEK munkatársai léptek fel így kollégájukkal szemben. Egyre bevettebb gyakorlat ez, pedig az igazán furfangos politikusok csak legvégső esetben nyúlnak erőszakhoz a kényelmetlen kérdéseket feltevő újságírók ellen. Nekünk szerencsére vannak más ötleteink: íme 10 tipp politikusoknak arra, hogyan rázzák le ezeket a semmirekellő firkászokat a mindennapokban.  

 csendesforradalmar_gomb.png

Dojcsák Dalma

Segítsd te is az újságírók elől menekülő országgyűlési képviselők munkáját!

Az MNB alapítványok botrányát firtató újságírókat Kövér László egy nappal tegnapi kérdéseik után kitiltotta a Parlamentből. Az újságírók azért nem léphetnek be az épületbe, mert nem csak azon a kevés kijelölt helyen tették fel kérdéseiket, amit a házelnök engedélyez nekik. Az újságírók feladata egy demokráciában a tájékoztatás, és ezt nem korlátozhatja önkényes indokokkal az országgyűlés elnöke. Pedig a jelenlegi szabályok alapján országgyűlési képviselők könnyedén elkerülhetik a Parlament forgatásra kijelölt folyosóit.