Barion Pixel TASZ | Respect to Index.hu

Respect to Index.hu

Az Index.hu kiadója átvállalta a TASZ által Lovas István részére fizetendő 200 ezer forint nem vagyoni kártérítés megfizetését. A Balra át! című Sickratman szám online sajtó története így egy szép keretes szerkezettel zárul.

 

A Fővárosi Ítélőtábla 200 ezer forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte a TASZ-t, mivel megsértettük Lovas István becsületét, jó hírnevét és emberi méltóságát azzal, hogy 2004 őszén Paizs Miklós (Sickratman!!!) Balra át! című dalát elérhetővé tettük a honlapunkon.

 

 

Az ügy azzal kezdődött, hogy a szerzemény miatt a rendőrség közösség elleni izgatás gyanújával nyomozást indított Paizs Miklós ellen és a művet először közzétevő index.hu-ra is nyomást gyakoroltak, akik ezek után eltávolították a honlapjukról a dalt.

 A TASZ ezen felháborodva nyilatkozatban tiltakozott a rendőri eljárás ellen és az oldalunkon elérhetővé tettük a Balra át!-ot. 2005 januárjában Lovas István pert indított a TASZ ellen, mivel úgy érezte, hogy a Balra át! őt emberi méltóságában sértette, és a pert 2006 novemberében meg is nyerte.

 Az ítélet után az Index.hu Zártkörűen Működő Részvénytársaság nagyvonalúságáról tett tanúbizonyságot, amikor felajánlotta, hogy kifizeti a kártérítést, az összeget azóta már át is utalta.

Köszönjük!
 

Itt olvashat többet a perről

 

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.