Barion Pixel TASZ | Társadalmi egyeztetésre került a Fővárosi Drogstratégia tervezete

Társadalmi egyeztetésre került a Fővárosi Drogstratégia tervezete

Két évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy Budapestnek saját Drogstratégiája lesz, aminek kidolgozásában mi is részt veszünk. A dokumentum előzetes verziója most elkészült és szabadon véleményezhető november 21-ig.

Idén harmadik éve, hogy Magyarországnak nincs hatályos Nemzeti Drogstratégiája. Ez súlyos probléma mind a társadalom, mind a drogterületen dolgozó szakemberek számára, hiszen drogstratégia hiányában évek óta hiányoznak az egészségügyi, szociális és rendészeti célkitűzések, valamint az ehhez szükséges feladatok összehangolása is. Ezért is támogattuk Fővárosi Drogstratégia létrejöttét, amely nemcsak Budapestnek jelenthet egy új kezdetet, de mintaként szolgálhat az egész ország számára.

A Fővárosi Drogstratégiát a 2021-ben újjáalakított Budapesti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (BKEF) jegyzi, amin közösen dolgoztak civil szakértők – köztük a TASZ drogpolitikai munkatársa – és a fővárosi kerületi képviselők. A munka a Magyar Addiktológiai Társaság (MAT) előzetes helyzetfelmérésen alapszik, amiben a fővárosi szerhasználatra irányuló kutatásokkal mérték fel az igényeket és határozták meg a stratégia kereteit és módszertanát.

A Fővárosi Drogstratégia társadalmi egyeztetésre bocsátott változatát a BKEF stratégiaalkotó munkacsoportja készítette el. A Fővárosi Önkormányzat a bkef@budapest.hu címre várja a tervezettel kapcsolatos észrevételeket és javaslatokat.

A beküldési határidő: 2023. november 21.

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.