Barion Pixel TASZ | Társadalmi és helyi problémákról egyeztettünk Miskolc döntéshozóival

Társadalmi és helyi problémákról egyeztettünk Miskolc döntéshozóival

Miskolci polgároktól érkeztek be hozzánk olyan panaszok, amelyek alapján azt láttuk, hogy az önkormányzat kommunikációja nem teljesen megnyugtató azok számára, akik a város leghátrányosabb részeiben élnek. A hozzánk fordulók azt mondták, elsősorban attól félnek, hogy a város fejlesztésével az ő lakóhelyük leértékelődik és hátrányokat szenved el a közszolgáltatások terén. Szerencsére Miskolc azon magyar városok egyike, amelyiknek a döntéshozóival le lehet ülni és át lehet beszélni a társadalmi és helyi problémákat.

2023. május 19-én Miskolcon jártunk annak érdekében, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévők ügyében tájékozódjunk és az ő hangjukat kihangosítsuk a városvezetés felé. Találkoztunk Varga Andrea alpolgármesterrel és Trézsi Renáta társadalmi felzárkóztatásért felelős referenssel, akik értették a problémákat és elmondták, hogyan tesznek azért, hogy a várossal és a város fejlesztésével kapcsolatos információk mindenkihez egyformán eljuthassanak. Azt is elmondták, hogy a város elkötelezett a mellett, hogy a polgárok minél nagyobb részét bevonja a közösségi területekkel kapcsolatos döntéshozatali eljárásokba.

A találkozót azzal zártuk, hogy az alpolgármester és a társadalmi felzárkóztatásért felelős referens személyesen várják az egyedi ügyekben felmerülő panaszokat. Ígéretet kaptunk arra, hogy ezeknek mindig utána fognak nézni. A város örömmel fogadja a TASZ javaslatait a társadalmi részvétel fokozásával kapcsolatban is. Azt például, hogy fontos lenne az összhang megteremtése azok között a szakemberek között, akik rendszeresen járnak a lakókhoz. Mi pedig erősíteni fogjuk a miskolci jelenlétünket: a most ott lévő terepmunkásunk mellett a Regionális Programunk keretében még elérhetőbbek leszünk majd a miskolciak számára.

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.