Barion Pixel TASZ | Ügyfelet keres a TASZ!

Ügyfelet keres a TASZ!

A huszonhét éves Anna 2006-ban ismerte meg a nála két évvel idősebb Istvánt, akivel rövid ismerkedés után egymásba szerettek. Nem sokkal később összeköltöztek, és 2010-ben megszületett első gyermekük. Házasságot nem kötöttek, hiszen anélkül is egy boldog családot alkottak.

Azóta is boldogan élnek együtt, a második gyereküket tervezik. Megélhetésüket Istvánnak a szüleitől örökölt kisboltja biztosítja számukra, amelyben Anna és István együtt dolgoznak. Azonban 2015 márciusától ezt már nem tehetik meg korlátlanul, mert Anna, mint a bolt tulajdonosának élettársa, gyermekének anyja, a magyar törvények értelmében nem számít segítő családtagnak. A vasárnap is nyitva tartó kisboltban pedig így nem dolgozhat.

A TASZ meggyőződése szerint ahogy a sokféle társkapcsolat közül nem lehet egyedül a házasságot családnak tekinteni, ugyanúgy nem megengedhető a segítő családtag jogi fogalmát sem olyan szűken meghatározni, hogy abba a legközelebbi családtagok, mint amilyenek az élettársak, ne férjenek bele. A TASZ kész lenne ezt a megkülönböztető szabályozást különböző jogi fórumok előtt megtámadni. Azonban nem ismeri a fenti, kitalált történetben szereplő Annát és Istvánt, akik képviseletében eljárhatna, és ahhoz, hogy a megkülönböztetéssel szemben felléphessen, olyan személyt kell képviselnie, akit ez a megkülönböztetés érint. Olyan ügyfeleket keres tehát, akik a fenti élethelyzethez hasonlóban vannak: gyermeküket közösen nevelő élettársukkal nem tudnak a csak egyiküknek legalább 1/5 részben a tulajdonában álló boltjában dolgozni vasárnap. A szervezet a tasz@tasz.hu címen várja a fenti történetet a sajátjukhoz hasonlónak érző, az eljárást felvállaló családok jelentkezését, hogy megtalálja az eljáráshoz a legjobb ügyfelet, akivel együtt elérheti a megkülönböztető helyzet felszámolását.

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.