Barion Pixel TASZ | Környezetvédelmi beadványminták

Környezetvédelmi beadványminták

Számon kérnéd az önkormányzatot? Érdekelnek egy beruházás részletei? Elmondanád a véleményedet egy engedélyezési eljárásban? Az alábbi mintabeadványainkkal könnyen és gyorsan megteheted ezeket. A jogi érvelést és a formaiságokat bízd ránk, neked csak a konkrét ügyet kell kifejtened.

Magánszemélyként használható minták


Ez a minta arra való, hogy egy környezetre káros építkezés ellen vizsgálatot kezdeményezz.

Ez a minta arra való, hogy feltedd kérdéseidet környezeti ügyekkel kapcsolatosan, azaz környezeti információt / adatot igényelj.

Ez a minta arra való, hogy egy környezeti problémára felhívd a hatóságok figyelmét.

Ez a minta arra való, hogy fellépj az önkormányzat környezetre káros döntései vagy passzivitása ellen, és kérd a kormányhivataltól, hogy ellenőrizze az önkormányzat tevékenységét.

Ez a minta arra való, hogy részt vehess a környezeti döntések meghozatalában.

NAIH mintabeadvány

Letöltés Letöltés

Ez a minta arra való, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulj, ha hiába kérted, nem jutottál hozzá a kért környezeti információhoz.

Ez a minta arra való, hogy az ügyészség fellépését kérd egy környezeti ügyben.

Ez a minta arra való, hogy a zöld ombudsman vizsgálatát kérd egy környezeti ügyben.

Szervezetek által használható minták


Ez a minta arra való, hogy egy zöld civil szervezet a környezetvédelmi törvény alapján kezdeményezze a felelős szervek intézkedését környezetveszélyeztetés, környezetszennyezés vagy környezetkárosítás esetén.

Ez a minta zöld civil szervezeteknek készült, és arra való, hogy a szervezet részt tudjon venni a környezeti döntésekről szóló eljárásokban.

Ez a minta zöld civil szervezeteknek készült, és arra való, hogy a szervezet részt vehessen a különböző (települési-országos) területi és környezetvédelmi programok, környezeti tervek elkészítésében, és véleményezhesse a környezettel kapcsolatos állami és önkormányzati jogszabályokat és környezeti terveket.

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.