Szabad.

Magánszféraprojektünk azzal foglalkozik, hogy az állam csak annyira avatkozzon be a mindennapjainkba, amennyire szükséges, legyen szó oktatásról, egészségügyről, az életünkről hozott alapvető döntésekről vagy a személyes adataink védelméről.

Segítünk, hogy a legkiszolgáltatottabb helyzetben is megismerhesd a jogaidat és élhess is velük.

Részletes betegjogi tájékoztató anyagainkból többek között megtudhatod, hogy milyen jogaid vannak szülőként, ha a gyereked kórházba kerül, hogy hogyan rendelkezhetsz egészségügyi adataidról, vagy hogy kik dönthetnek a kórházi kezelésedről, ha te erre nem lennél képes.

10 dolog, amit tudnod kell, ha a gyereked kórházba kerül

Szülőként bármikor kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy a gyermeked kórházba kerül. Olvasd el a tájékoztatónkat és ismerd meg a jogaidat.

Eljárásokat indítunk, hogy az állam ne titkolhasson olyan fontos adatokat, mint a kórházi fertőzéseké.

Te álmodsz, veled változtatunk! - Szabad

Magyarországon – nyugat-európai országokkal ellentétben – nem lehet megismerni, hogy az egyes kórházakban hányan fertőződnek és halnak meg kórházi fertőzésben. A titkolózó gyakorlatot megelégeltük és közérdekűadat-igénylésben kértük ki a számokat. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint azonban az adatok nem tartoznak a nyilvánosságra, így majdnem két évig tartó pereskedés vette kezdetét, de végül a Kúria nekünk adott igazat.

Kórházi fertőzések kampány - 2017

Segítünk értelmezni és közérthetővé tenni a folyton változó szabályokat a koronavírus-járvány kezdete óta.

2020-ban a járvány miatt alapvetően változott meg az életünk. Az államtól azonban hiába várnánk, hogy segítsen eligazodni ebben a rendkívüli helyzetben, ezért részletes, folyamatosan frissülő tájékoztató anyaginkban értelmezzük a járványügyi szabályokat, és jogsegélyt nyújtunk a hozzánk fordulóknak.

Támogatjuk azokat, akik szülőként vagy tanárként fellépnek az oktatás szabadságáért.

Kötelező iskolakezdés 6 éves kortól, a magántanulóság ellehetetlenítése, az új NAT bevezetése- csak néhány azok közül az intézkedések közül, amelyek az utóbbi időben a tanszabadságot csökkentették Magyarországon. Tájékoztató anyagokkal és jogsegéllyel támogattuk azokat a szülőket és tanárokat, akik hozzánk fordultak ezekben az ügyekben.

Megosztás