Szabad.

Magánszféraprojektünk azzal foglalkozik, hogy az állam csak annyira avatkozzon be a mindennapjainkba, amennyire szükséges, legyen szó oktatásról, egészségügyről, az életünkről hozott alapvető döntésekről vagy a személyes adataink védelméről.

Segítünk, hogy a legkiszolgáltatottabb helyzetben is megismerhesd a jogaidat és élhess is velük.

Részletes betegjogi tájékoztató anyagainkból többek között megtudhatod, hogy milyen jogaid vannak szülőként, ha a gyereked kórházba kerül, hogy hogyan rendelkezhetsz egészségügyi adataidról, vagy hogy kik dönthetnek a kórházi kezelésedről, ha te erre nem lennél képes.

10 dolog, amit tudnod kell, ha a gyereked kórházba kerül

Szülőként bármikor kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy a gyermeked kórházba kerül. Olvasd el a tájékoztatónkat és ismerd meg a jogaidat.

Eljárásokat indítunk, hogy az állam ne titkolhasson olyan fontos adatokat, mint a kórházi fertőzéseké.

Magyarországon – nyugat-európai országokkal ellentétben – nem lehet megismerni, hogy az egyes kórházakban hányan fertőződnek és halnak meg kórházi fertőzésben. A titkolózó gyakorlatot megelégeltük és közérdekűadat-igénylésben kértük ki a számokat. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint azonban az adatok nem tartoznak a nyilvánosságra, így majdnem két évig tartó pereskedés vette kezdetét, de végül a Kúria nekünk adott igazat.

Kórházi fertőzések kampány - 2017

Támogatjuk azokat, akik szülőként vagy tanárként fellépnek az oktatás szabadságáért.

Megosztás