Keressük az elmúlt év legszabadabb embereit!

Aki odafordul és segít.

Aki bátor és nem hallgat.

Aki épít és másokat is erre buzdít.


Mindannyian ismerünk SZABAD embereket a környezetünkben, akik inspirálnak gondolataikkal, akik miatt azt érezzük, hogy mi is tenni akarunk egy egyenlőbb, bátrabb és szabadabb Magyarországért.

Mi a TASZ-nál hisszük, hogy feladatunk megmutatni évről-évre ezeket a rendkívüli történeteket. Mert nekünk is erőt adnak, és tudjuk, hogy ha valamire igazán szükség van mostanában, az, hogy megérezzük akár egy pillanatra a reményt.

SZABAD-díj 2022

Idén is megemlékezünk azokról a bátor emberekről, akiknek köszönhetően egy szabadabb országban élhetünk.
Olvassátok el történeteiket a 444.hu-n és gyertek el a díjátadó gálára szeptember 21-én 18 órától a Hatszín Teátrumba!

SZABAD-díj 2021

Hiszünk a történetek teremtő erejében és azt üzenjük mindenkinek, hogy képes változtatni. 2021-ben harmadszor is SZABAD-díjjal jutalmaztuk azokat, akik bátor tetteikkel, kiállásukkal egy szabadabb Magyarországhoz járultak hozzá.

SZABAD-díj 2020

A 2020-as év jelöltjei változatos ügyekért küzdenek a klímavédelemtől kezdve, a családon belüli erőszak áldozatainak segítésén át, az egészségügy reformjáig, de közös bennük, hogy bátorságuk és elhivatottságuk példaként szolgálhat mindenki számára. A járványhelyzetre tekintettel tavaly online díjátadó keretében derült ki, hogy ki kapta a szakmai zsűri és a közönség díját.

SZABAD-díj 2019

A 2019-ben először átadott díjat olyan hétköznapi hősök munkájának elismerésére hoztuk éltre, akik nem a reflektorfényért élnek, de mégis felkarolják a legfontosabbakat közös ügyeink közül. A jelöltek között van, aki a független média életben tartásán dolgozik, van, aki a a fogyatékossággal élő emberek és családjaik jogaiért küzd, és van, aki a választási csalást leplezett le saját városában.

Csordás Anett, a 2019-es SZABAD-díj nyertese
Farkas Norbert, a 2019-es SZABAD-közönségdíj nyertese
A 2020-as díj online átadója