Keressük Magyarország legszabadabb embereit!

Aki odafordul és segít.

Aki bátor és nem hallgat.

Aki épít és másokat is erre buzdít.


Mindannyian ismerünk SZABAD embereket a környezetünkben, akik inspirálnak gondolataikkal, akik miatt azt érezzük, hogy mi is tenni akarunk egy egyenlőbb, bátrabb és szabadabb Magyarországért.

Mi a TASZ-nál hisszük, hogy feladatunk megmutatni évről-évre ezeket a rendkívüli történeteket. Mert nekünk is erőt adnak, és tudjuk, hogy ha valamire igazán szükség van mostanában, az, hogy megérezzük akár egy pillanatra a reményt.

SZABAD-díj 2023

Magyarország legaktívabb jogvédő szervezeteként 2023-ban, ötödik alkalommal is átadtuk a SZABAD-díjat. Olyan embereket díjaztunk ezzel, akik a a saját lehetőségeikhez mérten legtöbbet tették azért, hogy Magyarország szabadabb lehessen, akár csak egy szimbolikus pillanat erejéig.

SZABAD-díj 2022

Negyedik alkalommal adtuk át a Szabad-díjakat, a zsűri díját Glonczi László roma jogvédő, a közönségdíjat az aHang önkéntes aktivistái kapták.

SZABAD-díj 2021

Hiszünk a történetek teremtő erejében és azt üzenjük mindenkinek, hogy képes változtatni. 2021-ben harmadszor is SZABAD-díjjal jutalmaztuk azokat, akik bátor tetteikkel, kiállásukkal egy szabadabb Magyarországhoz járultak hozzá.

SZABAD-díj 2020

A 2020-as év jelöltjei változatos ügyekért küzdenek a klímavédelemtől kezdve, a családon belüli erőszak áldozatainak segítésén át, az egészségügy reformjáig, de közös bennük, hogy bátorságuk és elhivatottságuk példaként szolgálhat mindenki számára. A járványhelyzetre tekintettel tavaly online díjátadó keretében derült ki, hogy ki kapta a szakmai zsűri és a közönség díját.

SZABAD-díj 2019

A 2019-ben először átadott díjat olyan hétköznapi hősök munkájának elismerésére hoztuk éltre, akik nem a reflektorfényért élnek, de mégis felkarolják a legfontosabbakat közös ügyeink közül. A jelöltek között van, aki a független média életben tartásán dolgozik, van, aki a a fogyatékossággal élő emberek és családjaik jogaiért küzd, és van, aki a választási csalást leplezett le saját városában.

Csordás Anett, a 2019-es SZABAD-díj nyertese
Farkas Norbert, a 2019-es SZABAD-közönségdíj nyertese
A 2020-as díj online átadója