Barion Pixel TASZ | Szabad-díj

Keressük Magyarország legszabadabb embereit!

SZABAD.

Aki odafordul és segít.
Aki bátor és nem hallgat.
Aki épít és másokat is erre buzdít.

Mindannyian ismerünk SZABAD embereket a környezetünkben, akik inspirálnak gondolataikkal, akik miatt azt érezzük, hogy mi is tenni akarunk egy egyenlőbb, bátrabb és szabadabb Magyarországért.

Mi a TASZ-nál hisszük, hogy feladatunk megmutatni évről-évre ezeket a rendkívüli történeteket. Mert nekünk is erőt adnak, és tudjuk, hogy ha valamire igazán szükség van mostanában, az, hogy megérezzük akár egy pillanatra a reményt.

2024-ben is a legszabadabb embereket keressük!

Add le a jelölésed 2024. április 28-ig.

Csordás Anett, az első SZABAD-díj nyertese
Farkas Norbert, az első SZABAD-közönségdíj nyertese
SZABAD-díjátadó Kovács Patríciával

SZABAD-díj

Az előző évek jelöltjei és díjazottjai

2023

Magyarország legaktívabb jogvédő szervezeteként 2023-ban, ötödik alkalommal is átadtuk a SZABAD-díjat. Olyan embereket díjaztunk ezzel, akik a a saját lehetőségeikhez mérten legtöbbet tették azért, hogy Magyarország szabadabb lehessen, akár csak egy szimbolikus pillanat erejéig.

2022

Negyedik alkalommal adtuk át a Szabad-díjakat, a zsűri díját Glonczi László roma jogvédő, a közönségdíjat az aHang önkéntes aktivistái kapták.

2021

Hiszünk a történetek teremtő erejében és azt üzenjük mindenkinek, hogy képes változtatni. 2021-ben harmadszor is SZABAD-díjjal jutalmaztuk azokat, akik bátor tetteikkel, kiállásukkal egy szabadabb Magyarországhoz járultak hozzá.

2020

A 2020-as év jelöltjei változatos ügyekért küzdenek a klímavédelemtől kezdve, a családon belüli erőszak áldozatainak segítésén át, az egészségügy reformjáig, de közös bennük, hogy bátorságuk és elhivatottságuk példaként szolgálhat mindenki számára. A járványhelyzetre tekintettel tavaly online díjátadó keretében derült ki, hogy ki kapta a szakmai zsűri és a közönség díját.

2019

A 2019-ben először átadott díjat olyan hétköznapi hősök munkájának elismerésére hoztuk éltre, akik nem a reflektorfényért élnek, de mégis felkarolják a legfontosabbakat közös ügyeink közül. A jelöltek között van, aki a független média életben tartásán dolgozik, van, aki a a fogyatékossággal élő emberek és családjaik jogaiért küzd, és van, aki a választási csalást leplezett le saját városában.
16x9
16x9
16x9
Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.