Keressük az elmúlt év legszabadabb embereit!

Aki odafordul és segít.

Aki bátor és nem hallgat.

Aki épít és másokat is erre buzdít.


Mindannyian ismerünk SZABAD embereket a környezetünkben, akik inspirálnak gondolataikkal, akik miatt azt érezzük, hogy mi is tenni akarunk egy egyenlőbb, bátrabb és szabadabb Magyarországért.

Mi a TASZ-nál hisszük, hogy feladatunk megmutatni évről-évre ezeket a rendkívüli történeteket. Mert nekünk is erőt adnak, és tudjuk, hogy ha valamire igazán szükség van mostanában, az, hogy megérezzük akár egy pillanatra a reményt.

Úgyhogy tartsatok velünk, ismerjétek meg a korábbi évek jelöltjeit és díjazottjait, és 2021. április 26-ig jelöljetek az idei díjra SZABAD embereket.

SZABAD-díj 2019

A 2019-ben először átadott díjat olyan hétköznapi hősök munkájának elismerésére hoztuk éltre, akik nem a reflektorfényért élnek, de mégis felkarolják a legfontosabbakat közös ügyeink közül. A jelöltek között van, aki a független média életben tartásán dolgozik, van, aki a a fogyatékossággal élő emberek és családjaik jogaiért küzd, és van, aki a választási csalást leplezett le saját városában.

SZABAD-díj 2020

A 2020-as év jelöltjei változatos ügyekért küzdenek a klímavédelemtől kezdve, a családon belüli erőszak áldozatainak segítésén át, az egészségügy reformjáig, de közös bennük, hogy bátorságuk és elhivatottságuk példaként szolgálhat mindenki számára. A járványhelyzetre tekintettel tavaly online díjátadó keretében derült ki, hogy ki kapta a szakmai zsűri és a közönség díját.

SZABAD-díj 2021

Keressük azokat a bátor embereket, akik szerintetek 2020-ban a legtöbbet tettek azért, hogy egy egyenlőbb és szabadabb világban élhessünk.
Ha ismersz valakit, aki megérdemelné a díjat, vagy olvastad, hallottad valakinek a történetét, aki egy számodra is fontos ügyért kiállt tavaly, jelöld SZABAD-díjra április 26-áig!

Csordás Anett, a 2019-es SZABAD-díj nyertese
Farkas Norbert, a 2019-es SZABAD-közönségdíj nyertese
A 2020-as díj online átadója