#TöbbKötÖssze

Itt az ideje, hogy végre elhiggyük: létezhet olyan Magyarország, amelyben mindenki otthon érezheti magát.

Ehhez az kell, hogy kimondjuk: elfogadhatatlan, amikor a politikusok szembe akarnak fordítani minket egymással és különbséget tesznek polgár és polgár között. Ragaszkodnunk kell egy olyan társadalomhoz, amelyben mindannyian egyenlőek vagyunk származásra, korra, nemi identitásra vagy világnézetre való tekintet nélkül. És ezért tennünk is kell.

Legyen az az alap, ami közös bennünk, és építsünk erre egy olyan országot, ahol a különbözőségeknek is helye van.

Miért kell szólni?

A társadalmi megosztottság nem csak Magyarországra jellemző és nem is újkeletű dolog. Ezt fokozza az olyan politika, ami emberek megbélyegzését, kirekesztését helyezi a középpontba. Olvasd el, mi a helyzet most, és miért fontos közösen fellépnünk a gyűlöletkeltés ellen!

Mit tehetsz te?

Abban, hogy egy társadalom mennyire befogadó, mindenkinek van felelőssége. Az alábbi oldalon jogi és nem jogi eszközöket is összeszedtünk, hogy te is felléphess a gyűlöletkeltés ellen.

Mit teszünk mi?

A legnagyobb felelőssége azoknak van, akiknek a hatalma is a legnagyobb. Ezért pereket, jogi eljárásokat indítunk az állami szervek gyűlöletkeltése ellen hazai és nemzetközi fórumokon.

Ha egyetértesz velünk, csatlakozz a #többkötössze kampányhoz!

  • Kérd számon a kirekesztés elleni küzdelmet az általad választott párton és képviselőjelöltön, és ne támogass olyat, aki gyűlöletkeltő üzenettel akar szavazatokat szerezni!

A minket megkereső évi többezer polgár jelzései, valamint az általunk többszáz ügyben nyújtott jogi képviselet alapján azt tapasztaljuk, hogy a kirekesztés, a gyűlöletkeltés súlyos probléma a társadalmunkban. Ezért arra kérjük az országgyűlésbe igyekvő pártokat, hogy köteleződjenek el esélyegyenlőség és a mindenkit megillető egyenlő bánásmódhoz való jog mellett, illetve a gyűlöletkeltés ellen.

  • Ismerd fel a gyűlöletkeltést és tegyél ellene jogi vagy nem jogi eszközökkel!

  • Viseld a #többkötössze pólót és kitűzőt ezzel is támogatva a befogadóbb országért folytatott munkánkat!

  • Beszélgess a körülötted lévőkkel a #többkötössze üzenetéről vagy posztolj róla a közösségi oldalakon.