#TöbbKötÖssze

Június 4-e a nemzeti összetartozás napja. De nemzeti egységről aligha beszélhetünk ott, ahol a közbeszédet a gyűlöletkeltés és a kirekesztés határozza meg. Szerintünk az ország vezetőinek, a hatalom birtokosainak különös felelőssége van ebben. A miniszterelnöknek kötelessége lenne védenie az emberek egyenlő méltóságát, a kormány mégis inkább gyűlöletet kelt. A köztársasági elnök pedig, akinek meg kellene testesíteni a nemzet egységét, hallgat és félrenéz.

Mi egy olyan országért dolgozunk, ahol mindenkinek helye van, és ahol a problémákra közösen keressük a megoldást! Egy olyan országban szeretnénk élni, ahol a kirekesztés elfogadhatatlan és a gyűlöletkeltés nem lehet kampányeszköz. Ahol a társadalom érdeke fontosabb, mint a politikusok rövidtávú céljai, és az elfogadás és nem a kirekesztés vezérli a hatalmat gyakorlókat.

Szóljon az együttélés arról, ami közös bennünk, és legyen helye a párbeszédnek azokról a témákról, amikben nem értünk egyet.

Miért kell szólni?

A társadalmi megosztottság nem csak Magyarországra jellemző és nem is újkeletű dolog. Ezt fokozza az olyan politika, ami emberek megbélyegzését, kirekesztését helyezi a középpontba. Olvasd el, mi a helyzet most, és miért fontos közösen fellépnünk a gyűlöletkeltés ellen!

Mit tehetsz te?

Abban, hogy egy társadalom mennyire befogadó, mindenkinek van felelőssége. Az alábbi oldalon jogi és nem jogi eszközöket is összeszedtünk, hogy te is felléphess a gyűlöletkeltés ellen.

Mit teszünk mi?

A legnagyobb felelőssége azoknak van, akiknek a hatalma is a legnagyobb. Ezért pereket, jogi eljárásokat indítunk az állami szervek gyűlöletkeltése ellen hazai és nemzetközi fórumokon.

Ha egyetértesz velünk, csatlakozz kampányunkhoz! Az alábbi levélküldő űrlap segítségével írj levelet a köztársasági elnöknek!

A levél szövegét nem lehet módosítani, de személyes üzenetet megadhatsz az űrlapon. Ha még nem vagy a hírlevél feliratkozónk, a rendszer egy visszaigazoló e-mailt fog neked küldeni, amiben egy megerősítő linket találsz. Erre a linkre kattintva tudod befejezni a levélküldést.

*A levelet a központi e-mail címünkről küldjük ki a vezetoi@keh.hu címre és egy másolatot a tobbkotossze@tasz.hu címre. A te e-mail címedet a címzett nem kapja meg, a kiküldött levélbe a vezetékneved, a keresztneved, valamint a személyes üzeneted szövegét illesztjük be.

Ha nem szeretnél levelet küldeni, de kíváncsi vagy arra, hogyan tehetsz te is a gyűlöletkeltés ellen, iratkozz fel kampányhírlevelünkre!

Mutassuk meg együtt, hogy több köt össze, mint ami elválaszt!