Nyilvánosságra hozzák az eddig eltitkolt, a Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft. projekt dokumentációjával kapcsolatos hatástanulmányt. Három civil szervezet, köztük a TASZ korábban a nyilvánosságra hozatal mellett a szerződéskötés és a kapcsolódó kifizetések felfüggesztését is kérte. Az ügyben pénteken a K-Monitor és a TASZ az Európai Bizottsághoz fordult.  Kampányunk támogatói több száz e-mailt küldtek a miniszterelnöknek alig egy nap leforgása alatt!

Bajnai Gordon miniszterelnök péntek délután a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter azonnali intézkedését kérte arra vonatkozóan, hogy a tárcája felügyelete alá tartozó Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) mielőbb hozza nyilvánosságra a Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft. projekt dokumentációjával kapcsolatos hatástanulmányt - közölte a Miniszterelnöki Hivatal.

Szerdán nyílt levélben fordult Bajnai Gordonhoz a K-Monitor Közhasznú Egyesület, a Társaság a Szabadságjogokért és a Transparency International Magyarország. A három szervezet a MFB által a Sávoly Motorcentrum Kft. részére nyújtandó 15,3 milliárd forint összegű kölcsönre és a mintegy 20 milliárd forint költségvetési támogatásra vonatkozó szerződéskötés és a kapcsolódó kifizetések felfüggesztését, valamint a hatástanulmány nyilvánosságra hozatalát kérte.

Felhívjuk ugyanakkor a miniszterelnök figyelmét, hogy a három szervezet a hatástanulmány nyilvánosságra hozatala mellett a projekt részére nyújtandó kölcsönre és a mintegy 20 milliárd forint költségvetési támogatásra vonatkozó szerződéskötés és a kapcsolódó kifizetések felfüggesztését is kértre.

(([[Aktív Polgárok, több száz e-mail a miniszterelnöknek!]]A TASZ csütörtökön arra bíztatta a polgárokat, hogy írjanak levelet Bajnai Gordonnak és kérjék tőle a hatástanulmány azonnali nyilvánosságra hozatalát. Felhívásunkra több száz e-mail érkezett alig egy nap alatt a hivatalhoz. Ezúton is köszönjük az aktivitást azoknak, akik elküldték a levelet.))

A K-Monitor és a TASZ eközben Joaquin Almunia versenypolitikai biztosnak írt levélben azt kéri, hogy vizsgálja meg a Bizottság az állami támogatás összeegyeztethetőségét a közösségi támogatási szabályokkal. A civil szervezetek szerint a jogellenességet valószínűsíti, hogy a Pénzügyminisztériumból kiszivárgott információk szerint a Kormány döntése nem felel meg az uniós jognak.

A levelet küldő szervezetek szerint az ismertetett állami támogatás a belső piaccal összeegyeztethetetlen és kihathat a tagállamok közötti kereskedelmi kapcsolatokra, azaz sértheti az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. cikkében foglaltakat, ezért indokoltnak tartják, hogy a Versenypolitikai Főigazgatóság vizsgálatot folytasson az ügyben.

Legolvasottabb hírek

2015. május 28. csütörtök

Jelentkezési határidő: 2015. június 21. 20.00

Akit szívesen látnánk a csapatunkban az talpraesett, gyakorlatias, több feladatot képes egyszerre kezelni, de tud priorizálni. Aki érzékeny az emberi jogok iránt, szolidáris, toleráns, hajlandó tanulni, kötélből vannak az idegei és van humorérzéke. Célunk, hogy a betanulás után egy önállóan dolgozó irodavezetőnk legyen, akire bátran rábízhatjuk magunkat.

2015. június 8. hétfő

Polgári engedetlenség

A bevándorlóellenes kormányzati plakátok megrongálása a polgári engedetlenség egy fajtája. Polgári engedetlenségben veszel részt, ha azért követsz el törvénysértést, hogy felhívd a figyelmet igazságtalan, méltánytalan szabályozásra vagy hatósági gyakorlatra. Ilyen tettre akkor kerülhet sor, ha nincs más eszköz az elfogadhatatlan helyzet megváltoztatására. A polgári engedetlenség nem jár értelmetlen erőszakkal, rongálással, és nem sérti mások alapvető jogait. Tudd, hogy a tetted jogi felelősségre vonással járhat, és vállalnod kell a következményeket. Bővebben erről itt és itt olvashatsz. 

2015. június 5. péntek

A TASZ Magyarország egyik legmeghatározóbb emberi jogi szervezete teljes állású magánadományozási felelőst keres. A TASZ nem fogad el támogatást az államtól, illetve politikai pártoktól. Sokszínű programjainkhoz olyan finanszírozási formákat keresünk, amelyek a függetlenségünk fenntartását képesek hosszútávon szavatolni.

Kapcsolódó hírek

Kommentek

Hozzászólások

Kedves Szervezők!

Az iwiw-en lévő klubba 28.-án 03:18-kor érkezett meg a felhívás, hogy küldjek levelet, és 28-án 3:45-kor, hogy fél siker és már egy nap alatt mennyi levél ment a Miniszterelnöknek.

Már az kicsit disszonáns volt a számomra, miközben 8:45-kor az első levelet olvastam, hogy én a hírekben már a nyilvánosságra-hozatali döntést hallottam. Így aztán utána a rövid idővel később érkezett klubüzenetet olvasva végképp nem értem, hogy itt mi történt. Megköszönném, ha jobb érthetőség kedvéért ezt tisztáznák.

Üdvözlettel: Velenczei Ágnes

Kedves Ágnes, jogos a kifogása, az iwiw-klubba jócskán elkésve érkezett meg az üzenetünk. A felhívásunk 27-éről 28-ára virradóan kertül ki az oldalunkra. 28-án napközben sokan aláírták, az iwiw-re pedig csak délután került ki. Röviddel ezt követően a MeH kiadta a közleményét.

Remélem sikerül tisztázni a dolgot.

Holnap nagy valószínűséggel folytatódik a kampány, az ügy ugyanis még nem zárult le. A Kormány ugyanis nem tisztázta még, hogyan lehetséges, hogy a Pénzügyminisztérium szakmai álláspontjával szögesen ellentétes döntést hozott.

White basketball shoes match what pants fit in? Can match jeans,
<a href="http://www.customizeairjordansonline.com/">customize air jordans</a>bottom can be used <a href="http://www.customizeairjordansonline.com/">customize jordans</a> in the middle of the shoes <a href="http://www.customizeairjordansonline.com/">customize jordan</a> cover there. <a href="http://www.customizeairjordansonline.com/">custom jordans</a> Motion pants pants is obscure part of the shoes, <a href="http://www.customizeairjordansonline.com/">customize nike</a> and there is a khaki straight canister, the obscure shoe is good. <a href="http://www.customizeairjordansonline.com/">Customize Nike Jordans</a> Color words, blue, beige, army green, it better not be black, because the contrast, if is short, <a href="http://www.customizeairjordansonline.com/">Nike Jordans Sale</a> it will make you more short, then top heavy. Don't use white pants match, a man dressed in white is pick temperament, <a href="http://www.customizeairjordansonline.com/">customize jordans shoes</a> the makings are not easy to be people are very cheap.

Round head <a href="http://www.ferragamo2singapore.com/">Ferragamo Singapore</a> high-heeled <a href="http://www.ferragamo2singapore.com/">Salvatore Ferragamo Singapore</a> shoes fit body shape more <a href="http://www.ferragamo2singapore.com/">Ferragamo Singapore Sale</a> harmonious: relative to a narrow or a pointed toe style, a little round toe is more <a href="http://www.ferragamo2singapore.com/">Salvatore Ferragamo Sale</a> suitable for round and figure, pointed shoes easy to be lightsome feeling, but with plump figure can some dizzy, <a href="http://www.ferragamo2singapore.com/ferragamo-mens-shoes-c-1.html">ferragamo shoes</a> the overall ratio imbalance; And slightly rounded toe visual perception area bigger, <a href="http://www.ferragamo2singapore.com/ferragamo-mens-belts-c-2.html">Ferragamo Belts</a> than pointed shoes are more likely to correction and foil plump body shape.