Barion Pixel TASZ | 100 milliárdos pert nyert a TASZ

100 milliárdos pert nyert a TASZ

2006 szeptemberében pereltük be a Pénzügyminisztériumot, mivel az megtagadta annak a ténynek a nyilvánosságra hozatalát, hogy a 2006-os költségvetés féléves adataiban milyen tétel növeli 100 milliárd forinttal a hiányt. A Fővárosi Bíróság tavaly októberben a TASZ-nak adott igazat az ügyben, és első fokon a kért adatok közérdekű volta mellett döntött.

A mai napon a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az első fokú ítéletet. A bíróság szerint a 2006. júliusában megtartott pénzügyminisztériumi sajtótájékoztatón elhangzott, 100 milliárd forintos egyszeri, a költségvetés hiányát növelő tétel tartalma, mibenléte és pontos részletei közérdekű adatnak számítanak, és a PM köteles azokat a nyilvánosságra hozni, azaz a felperes TASZ-szal közölni.

A TASZ az Ítélőtábla mai, és a Fővárosi Bíróság tavalyi ítéletét az információszabadság sikerének tartja, és figyelmeztet arra, hogy a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló jogszabályok a kormány egyes szerveire, így természetesen a Pénzügyminisztériumra is vonatkoznak. A TASZ számára külön öröm, hogy az Ítélőtábla mai ítéletével újfent megerősítette, hogy az Adatvédelmi törvény adat-definíciója felöleli a becslések, prognózisok alapjait képező adatokat is.

Olvassa el az előzményeket!

1. zsolnai        

2007-02-15

Ez itt valami bulbár-honlap?

Mi az, hogy „100 milliárdos pert nyert a TASZ”???
Itt nem közérdekű adat kiadásáról szólt a dolog? Ilyen teljesen félrevezető, ám bombasztikus címmel persze – legalább néhány órára – címlapra lehet kerülni. Láthatóan leginkább ez a TASZ célja már jó ideje.
Szomorú.

2.  zsolnai    

 2007-02-15

Jav: bulvár

 

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.