A Közlönykiadó magyarázza a jogerős ítéletet

A Magyar Hivatalos Közlönykiadó március 3-án néhány órával az ítélethirdetés után közleményt juttatott el e-mailben a TASZ-hoz. Tudomásunk szerint a közleményben megszólított sajtóorgánumok nem hozták le a Közlönykiadó magyarázatát, így mi tesszük azt közkinccsé.Közlemény Szabadságjogok Egyesület pere.doc

KözleményNem titkolózott a Közlönykiadó
A Magyar Hivatalos Közlönykiadó vezetése visszautasítja a Magyar Nemzet című napilapban, illetve az Origo internetes portálon megjelent cikkek által közölt azon állítást, mely szerint a szerkesztőbizottság tagjainak juttatásaival kapcsolatban „titkolózni” kívánt.Valójában az történt, hogy a Közlönykiadó illetve a Társaság a Szabadságjogokért szervezet eltérően értelmezte az adatvédelmi törvény vonatkozó rendelkezéseit, különös figyelemmel arra, hogy az Egyesület olyan adatok közlését kérte, amelyek megismerését ilyen széles körben a törvény – 2005. június 1-vel hatályba lépett módosítása előtt – nem tett lehetővé. A Közlönykiadó ilyen értelmű tájékoztatást küldött a Társaság részére, amelyet az a bíróság előtt megtámadott.


Jellemzően a bíróságok is eltérően ítélték meg az adatvédelmi törvény vonatkozó rendelkezéseinek alkalmazhatóságát, hiszen első fokon a Közlönykiadó nyert.A Közlönykiadó a Fővárosi Ítélőtábla ítélete ellen felülvizsgálat végett a Legfelső Bírósághoz kíván fordulni.A közleményt szöveghűen közöljük, a könnyebb értelmezés végett azonban néhány linket hozzákapcsoltunk.
További részletek a perről

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Azt javasoljuk a parlamenti képviselőknek, hogy ne fogadjanak el két, mától tárgyalt törvényjavaslatot

Részletes elemzést küldtünk két, ma tárgyalni kezdett törvényjavaslattal kapcsolatban minden országgyűlési képviselőnek. Azt javasoljuk a képviselőknek, hogy a magánélet védelméről szóló és a gyülekezési jogról szóló törvényjavaslattal kapcsolatos meglátásainkat vegyék figyelembe, amikor a törvényjavaslatokhoz módosító javaslatokat fűznek, vagy azokról szavaznak, annak érdekében, hogy ne sérüljenek súlyosan az állampolgárok alapvető jogai.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) elemzése a magánélet védelméről szóló T/706. számú törvényjavaslatról

A Kormány múlt kedden, június 26-án törvényjavaslatot nyújtott be, ami címe szerint a magánélet védelméről szól. Az indítvány furcsasága, hogy új normatív tartalma alig van, így viszont kérdéses, hogy mi vele a jogalkotó szándéka.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) elemzése a gyülekezési jogról szóló T/707. számú törvényjavaslatról

A mai napon tartják az Országgyűlésben a gyülekezési törvény általános vitáját. Vannak, akik a mellett érveltek, hogy az új törvény nem hoz majd magával jelentős jogkorlátozást. A TASZ máshogyan látja, szerintünk a jogszabály-tervezetbe bele van kódolva, hogy szűkülni fog a tüntetések és a gyülekezés tere Magyarországon. Részletes szakmai elemzésünkben sorra vesszük a törvényjavaslat egyes pontjait.