Barion Pixel TASZ | A Közlönykiadó magyarázza a jogerős ítéletet

A Közlönykiadó magyarázza a jogerős ítéletet

A Magyar Hivatalos Közlönykiadó március 3-án néhány órával az ítélethirdetés után közleményt juttatott el e-mailben a TASZ-hoz. Tudomásunk szerint a közleményben megszólított sajtóorgánumok nem hozták le a Közlönykiadó magyarázatát, így mi tesszük azt közkinccsé.

Közlemény Szabadságjogok Egyesület pere.doc

Közlemény

Nem titkolózott a Közlönykiadó

A Magyar Hivatalos Közlönykiadó vezetése visszautasítja a Magyar Nemzet című napilapban, illetve az Origo internetes portálon megjelent cikkek által közölt azon állítást, mely szerint a szerkesztőbizottság tagjainak juttatásaival kapcsolatban „titkolózni” kívánt.

Valójában az történt, hogy a Közlönykiadó illetve a Társaság a Szabadságjogokért szervezet eltérően értelmezte az adatvédelmi törvény vonatkozó rendelkezéseit, különös figyelemmel arra, hogy az Egyesület olyan adatok közlését kérte, amelyek megismerését ilyen széles körben a törvény – 2005. június 1-vel hatályba lépett módosítása előtt – nem tett lehetővé. A Közlönykiadó ilyen értelmű tájékoztatást küldött a Társaság részére, amelyet az a bíróság előtt megtámadott.

Jellemzően a bíróságok is eltérően ítélték meg az adatvédelmi törvény vonatkozó rendelkezéseinek alkalmazhatóságát, hiszen első fokon a Közlönykiadó nyert.

A Közlönykiadó a Fővárosi Ítélőtábla ítélete ellen felülvizsgálat végett a Legfelső Bírósághoz kíván fordulni.

A közleményt szöveghűen közöljük, a könnyebb értelmezés végett azonban néhány linket hozzákapcsoltunk.

További részletek a perről

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.