Barion Pixel TASZ | A TASZ bojkottál: a jogsértő civiltörvény el fog bukni

A TASZ bojkottál: a jogsértő civiltörvény el fog bukni

A jogsértő civiltörvényt végső változatában is elutasítjuk. Ezt a törvényt véleményünk szerint nem lett volna szabad elfogadni, mert a törvény jogsértő. A jogsértés ellen úgy tudunk leghatékonyabban fellépni, ha nem teszünk eleget a törvénytelen előírásoknak. Hangsúlyozzuk, ezzel senkinek a jogát és a transzparencia követelményét sem sértjük meg, hiszen gazdálkodásunk már most is teljesen átlátható.

A jogsértő törvény sérti a szólásszabadságot, az egyesülési szabadságot és megengedhetetlen módon különböztet meg egyes civil szervezeteket. A jogrendszerben már jelenleg is meglévő szabályok sokkal alkalmasabbak az átláthatóság és a nemzet biztonságának garantálására, illetve a pénzmosás elleni fellépésre. Az átláthatóságot az szolgálja, hogy a szervezeteknek közzé kell tenniük pénzügyi adataikat, támogatóikat is feltüntetve, a nemzetbiztonságot és a pénzmosás elleni küzdelmet pedig nem a nyilvánosság, hanem hanem az ezen célok biztosítására hivatott szervezetek, például az ügyészség megfelelő működése szolgálja. A törvényben előírt kötelezettségeket szükségtelennek és aránytalannak tartjuk.

A civiltörvény sért jogot, nem pedig mi. A jogsértő törvény ellen úgy tudunk a leghatékonyabban fellépni, ha nem teszünk eleget a törvénytelen előírásainak. Minden jogérvényesítési lehetőséget ki fogunk használni: ha eljárás indul velünk szemben, akkor a bíróságon érvényesítjük jogainkat a törvénnyel szemben, emellett az Alkotmánybírósághoz és az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulunk.

Újfent hangsúlyozzuk, hogy nincs mit titkolnunk: gazdálkodásunk és tevékenységünk teljesen nyilvános, bárki évekre visszamenően megnézheti, kiknek, milyen összegű támogatásával, milyen programokon dolgozunk. Továbbra is rendszeres támogatásra buzdítjuk azokat, akik egy olyan országban akarnak élni, ahol a hatalom tiszteletben tartja az állampolgárok jogait. A TASZ gazdálkodásáról jelenleg is elérhető adatok alapján sokkal átláthatóbban működünk, mintha csak magunkra vennénk a “külföldről támogatott” bélyeget, ezért a nyilvánosság felé továbbra is a tájékoztatásnak ezt az informatív formáját követjük.

A jogérvényesítési lehetőségek egy része csak akkor nyílik meg előttünk, ha nem teszünk eleget a jogsértő törvény előírásainak. Mivel egyetlen jogérvényesítési lehetőségről sem akarunk lemondani, a jogsértő törvény előírásait nem teljesítjük. Tisztában vagyunk azzal, hogy eljárások indulhatnak velünk szemben. Mi ezektől nem ijedünk meg: évente több mint száz új ügyben képviseljük az alapjogaiban megsértett ügyfeleinket a magyar bíróságok, az Alkotmánybíróság és a strasbourgi bíróság előtt, az ilyen eljárásokban tapasztaltak vagyunk. Most úgy tudunk az állampolgárok szervezeteinek, más alapítványoknak és egyesületeknek segíteni, ha beleállunk: magunkon bizonyítjuk be, hogy a törvény jogsértő. Biztosak vagyunk benne, hogy a hosszú eljárások végén a jogsértő civiltörvény el fog bukni.

Minden egy helyen, amit a civiltörvényről tudnia kell.

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.