Barion Pixel TASZ | A TASZ megdöbbenését fejezi ki a FIDESZ-frakció kordonbontó akciójával szemben

A TASZ megdöbbenését fejezi ki a FIDESZ-frakció kordonbontó akciójával szemben

A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet felhívja a figyelmet arra, hogy bár a jelenlegi Kossuth téri helyzet vitán felül a rendőrség cinikus, jogsértő és elfogadhatatlan magatartásának a következménye, jogállamban még a jogszerűtlennek tartott hatalmi-rendőri intézkedéssel szemben sem lehet helye jogellenes fellépésnek.

Nyilvánvaló, hogy amennyiben nem parlamenti képviselők, hanem egyszerű állampolgárok kezdtek volna a mai akcióba, a rendőrség haladéktalanul fellépett volna ellenük. A mentelmi joggal bíró képviselők ellen a rendőrök tehetetlenek voltak, bár a mentelmi jog nyilvánvaló jogsértés és tettenérés esetén nem védi a képviselőket. 150 parlamenti képviselő ellen a téren jelenlévő rendőrök, ahogy az várható is volt, nem tudtak intézkedni, így az akció üzenete egyértelmű: a politikusoknak mindent szabad, a jogszabályok rájuk nem vonatkoznak.

 A TASZ álláspontja szerint tekintettel arra, hogy Magyarország demokratikus jogállam, a rendőrség szabadságjogokat sértő jogalkalmazásával szemben is csak törvényes eszközökkel lehet fellépni. A FIDESZ képviselők pénteki akciója nem tartozik ebbe a kategóriába, ezért azt a polgárok számára történt példamutatásként értékelni felelőtlen és cinikus magatartás.

Budapest, 2007-02-02.

Dénes Balázs elnök s.k.

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.