Alkotmánybírósághoz fordult a TASZ a médialkotmány miatt

 A TASZ az Alkotmánybírósághoz fordult a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló 2010. évi CIV. törvény miatt.  Az Alkotmánybíróságtól a törvény részbeni megsemmisítését kértük.

A beadványt innen letöltheti. (pdf)

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Mit szólhat a sajtó?

Egy demokratikus köztársaság polgára számára a sajtó szabadsága az egyik legfontosabb szabadságjog. Ez teszi lehetővé a közügyek vitatását a modern politikai közösségekben, a hatalmi igények és a hatalomgyakorlás megítélését minden egyes állampolgár részvételének lehetőségével.

Aggályos a közrendvédelmi törvénycsomag

A TASZ, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézettel és a Magyar Helsinki Bizottsággal közös álláspontot alakított ki a Parlament elé egy hete került közrendvédelmi törvénycsomaggal kapcsolatban. A jogvédő szervezetekkel azért döntöttünk a közös fellépés mellett, mert együttes erővel kívánjuk felhívni a figyelmet az ad hoc jellegű jogalkotás és a törvényjavaslat alapjogokat korlátozó szakaszainak veszélyeire.

Másodfokon is kimondta a bíróság, hogy a TASZ nem sértette meg a HírTv jóhírnevét

Mai ítéletében megerősítette az első fok döntését a Fővárosi Ítélőtábla, és kimondta, hogy nem sértette a HírTv jóhírnevét, amikor a TASZ blogposztjában azt írta, hogy a HírTv Keresztmetszet című műsora manipulált, szándékosan félrevezette közönségét, alaptalanul vádaskodott és megsértette a hiteles újságírás alapszabályait.