Fontos ügyekre emlékezteti az új ombudsmant a TASZ

Levélben fordultunk Székely Lászlóhoz, melyben felhívtuk a figyelmét az elődjének küldött, fontos alapjogi kérdésekről szóló beadványainkra.

Fennállásunk óta sokszor fordultunk az ombudsmanhoz, ha alapjog-sértő szabályozással vagy gyakorlattal találkoztunk. Örömmel tapasztaltuk, hogy az alapvető jogok biztosa gyakran egyet értett velünk, és vizsgálatot folytatott le, vagy szükség esetén az Alkotmánybírósághoz fordult. Néhány esetben azonban még nem lett eredménye a biztoshoz eljuttatott beadványainknak.

Arra kértük az új ombudsmant, Székely Lászlót, hogy hivatalba lépését követően vizsgálja meg a TASZ beadványait, melyek olyan fontos ügyeket érintenek, mint például az információs törvény vagy a hivatalos személyek becsületének fokozott büntetőjogi védelme
Az ombudsmannak írt levelünket itt olvashatja el.

Fotó: Orientpress

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Válaszolt az ombudsman

Székely László, az alapvető jogok új országgyűlési biztosa válaszolt a levelünkre, melyben korábbi beadványainkban szereplő alapjogi visszásságokra emlékeztettük. Válaszát köszönjük, és bízunk benne, hogy továbbra is alaposan megfontolja a TASZ beadványait. A válaszlevél itt olvasható.

Alapjogokat sért az új Polgári törvénykönyv

Az új Polgári törvénykönyv antidemokratikus eljárás eredménye. Korlátozó rendelkezései és hiányzó garanciái miatt sérti a szólás- és információszabadságot, a különböző életfelfogású állampolgárok egyenlőségét és a fogyatékkal élők méltóságát.