Hol késik az új KRESZ véleményeztetése?

A közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszterhez fordultunk, hogy megtudjuk, hol tart a KRESZ módosítás jogalkotási munkája. Újsághírek szerint az új szabályozás 2009-től lenne hatályos, ami azt jelenti, hogy mostanában kellene a szöveget a minisztériumnak a nyilvánosság előtt véleményeztetnie.

Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium
Akadémia u. 3.
1054 Budapest
Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter részére

KÖZÉRDEKŰ ADATIGÉNYLÉS

Tisztelt Miniszter Úr!

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet tájékoztatásért fordul Önhöz. Kérjük, szíveskedjen minket a következőkről tájékoztatni:

1. A KHEM tervezi-e a közúti közlekedés szabályairól 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet módosítását vagy a KRESZ teljes újraszabályozását?

2. A jogalkotási munka jelenleg milyen szakaszban tart?

3. E jogalkotási munkát a minisztériumban mely szervezeti egység munkatársai végzik?

4. Pontosan mikor és milyen egyeztetést folytat majd le a minisztérium a módosuló vagy új szabályokról?

5. A jogalkotásról szóló 1987. évi XI. törvény 27.§ és 29.§-aiban és az elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. törvény 10.§-ában foglalt rendelkezéseknek e szabályozás tekintetében mikor és milyen formában kívánnak eleget tenni?

A kérdéseink megválaszolásán túl, kérjük, szíveskedjen a fenti tárgyban rendelkezésükre álló jogszabálytervezetet, lehetőleg elektronikus formában a tasz@tasz.hu e-mail címre, megküldeni.

Adatigénylésünk a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény 19. és 20.§-án alapul, kérjük, hogy ennek megfelelően jelen közérdekű adatokra vonatkozó megkeresésünknek 15 napon belül tegyen eleget. A dokumentumok másolásával kapcsolatban felmerülő indokolt költségek megtérítését szervezetünk természetesen vállalja, a költségek mértékére vonatkozóan azonban előzetes tájékoztatást kérünk.

Budapest, 2008. június 30.

Tisztelettel:

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Legyenek a Kúria által válogatott bírósági határozatok szabadon hozzáférhetők!

A Kúria 1953 óta az évente nála megforduló mintegy évi 6000 ügyből kiválogat nagyjából 3-400 darabot, a legfontosabbakat, a jogi szempontból legérdekesebbeket, azokat, amelyekről a Kúria azt gondolja, hogy a bíróságoknak követni kellene.

Felszólítjuk Áder Jánost, hogy forduljon az Alkotmánybírósághoz!

Az Országgyűlés hétfőn elfogadta az információszabadság törvény módosítását, ami alaptörvény-ellenesen korlátozza a közérdekű adatok nyilvánosságát. A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő és a K-Monitor korrupcióellenes szervezet azért fordul Áder János köztársasági elnökhöz, hogy tegyen eleget alkotmányos kötelességének, és ne írja alá a törvényt, hanem forduljon az Alkotmánybírósághoz.

Nem jogállami a Nemzeti Emlékezet Bizottságáról szóló törvény

A Kormány 2013. november 29-én nyújtotta be az Országgyűlésnek a Nemzeti Emlékezet Bizottságáról szóló T/13215. számú törvényjavaslatot, amit a parlament december 17-én el is fogadott. A törvény jelenleg kihirdetésre vár. A parlamenti vita idején a törvényjavaslat nem különösebben keltette fel a közvélemény figyelmét, elfogadása napján is csak azzal került be a hírekbe, hogy az áldozatok majd nyilvánosságra hozhatják besúgóik kilétét. A törvény azonban ennél érdekesebb rendelkezéseket is tartalmaz.