Barion Pixel TASZ | Hol késik az új KRESZ véleményeztetése?

Hol késik az új KRESZ véleményeztetése?

A közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszterhez fordultunk, hogy megtudjuk, hol tart a KRESZ módosítás jogalkotási munkája. Újsághírek szerint az új szabályozás 2009-től lenne hatályos, ami azt jelenti, hogy mostanában kellene a szöveget a minisztériumnak a nyilvánosság előtt véleményeztetnie.

Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium
Akadémia u. 3.
1054 Budapest
Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter részére

 

KÖZÉRDEKŰ ADATIGÉNYLÉS

 

Tisztelt Miniszter Úr!

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet tájékoztatásért fordul Önhöz. Kérjük, szíveskedjen minket a következőkről tájékoztatni:

1. A KHEM tervezi-e a közúti közlekedés szabályairól 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet módosítását vagy a KRESZ teljes újraszabályozását?

2. A jogalkotási munka jelenleg milyen szakaszban tart?

3. E jogalkotási munkát a minisztériumban mely szervezeti egység munkatársai végzik?

4. Pontosan mikor és milyen egyeztetést folytat majd le a minisztérium a módosuló vagy új szabályokról?

5. A jogalkotásról szóló 1987. évi XI. törvény 27.§ és 29.§-aiban és az elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. törvény 10.§-ában foglalt rendelkezéseknek e szabályozás tekintetében mikor és milyen formában kívánnak eleget tenni?

A kérdéseink megválaszolásán túl, kérjük, szíveskedjen a fenti tárgyban rendelkezésükre álló jogszabálytervezetet, lehetőleg elektronikus formában a tasz@tasz.hu e-mail címre, megküldeni.

Adatigénylésünk a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény 19. és 20.§-án alapul, kérjük, hogy ennek megfelelően jelen közérdekű adatokra vonatkozó megkeresésünknek 15 napon belül tegyen eleget. A dokumentumok másolásával kapcsolatban felmerülő indokolt költségek megtérítését szervezetünk természetesen vállalja, a költségek mértékére vonatkozóan azonban előzetes tájékoztatást kérünk.

Budapest, 2008. június 30.

 

Tisztelettel:

 

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.