Jogászt keres a Társaság a Szabadságjogokért Adatvédelem és Információszabadság Programja

A Program az információs jogokat érintő jogalkotás és jogalkalmazás alapjogi szempontú védelmét és érvényesítését célozza.

Az adatvédelem és az információszabadság mellett kiemelt figyelmet fordít a jogalkotás átláthatóságára, a korrupcióhoz kapcsolódóan a gazdasági érdekérvényesítésre és a közérdekű bejelentők védelmére. A feladatok közé tartozik az adatvédelmet és a közérdekű adatok nyilvánosságát érintő jogszabály tervezetek és javaslatok véleményezése, különböző szervekhez, hatóságokhoz, jogi álláspontok megírása, bírósági eljárások során közreműködés a jogsegélyszolgáltat keretében nyújtott jogi képviseletben, bírósági és más hatósági beadványok készítése, jogi segítségnyújtás. A nyilvánosságfelé való kommunikáció magában foglalja az újságírókkal való kapcsolattartást, az oknyomozó programban való szakmai részvételt, blog és honlap bejegyzések elkészítését és szerkesztését, filmkészítést, kommentekre való válaszadást. Szintén a feladatok közé tartozik hazai és nemzetközi konferenciákon, eseményeken való részvétel, felszólalás, valamint ismeretterjesztő kiadányok készítése.

Elvárások:

- jogi végzettség)

- alkotmányjogi érdeklődés

- felsőfokú angol nyelvtudás

- angol mellett egyéb idegennyelv ismerete előnyt jelent

- tudományos publikáció előnyt jelent

- a szakvizsga megléte előnyt jelen

- ügyvédjelölti, bírósági fogalmazói tapasztalat előnyt jelent

Munkaidő: teljes

Jelentkezés módja: e-mailben; önéletrajz, motivációs levél, (információs jogokat érintő elemzés, írás előnyt jelent), az írásbeli jelentkezések alapján szóbeli interjú

A jelentkezéseket a huttl@tasz.hu email címre várjuk.

Határidő: 2012. június 12.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Székesfehérvár elleni per dosszié

A TASZ közérdekű adatkéréssel fordult a Székesfehérvári Rendőrkapitánysághoz a közterületi kamerás térfigyeléssel kapcsolatban, a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. évi törvény (továbbiakban Avtv.) 19.§ és 20. § alapján.

Ismét nyert az információszabadság - megismerhetőek lesznek a BRFK térfigyelő-rendszerekkel

Ma, 2006. november 7-én a Fővárosi Bíróság jogerős ítéletében arra kötelezte a BRFK-t, hogy adja ki számunkra a 2004 májusában kért adatokat.