Jogászt keres a Társaság a Szabadságjogokért Adatvédelem és Információszabadság Programja

A Program az információs jogokat érintő jogalkotás és jogalkalmazás alapjogi szempontú védelmét és érvényesítését célozza.

Az adatvédelem és az információszabadság mellett kiemelt figyelmet fordít a jogalkotás átláthatóságára, a korrupcióhoz kapcsolódóan a gazdasági érdekérvényesítésre és a közérdekű bejelentők védelmére. A feladatok közé tartozik az adatvédelmet és a közérdekű adatok nyilvánosságát érintő jogszabály tervezetek és javaslatok véleményezése, különböző szervekhez, hatóságokhoz, jogi álláspontok megírása, bírósági eljárások során közreműködés a jogsegélyszolgáltat keretében nyújtott jogi képviseletben, bírósági és más hatósági beadványok készítése, jogi segítségnyújtás. A nyilvánosságfelé való kommunikáció magában foglalja az újságírókkal való kapcsolattartást, az oknyomozó programban való szakmai részvételt, blog és honlap bejegyzések elkészítését és szerkesztését, filmkészítést, kommentekre való válaszadást. Szintén a feladatok közé tartozik hazai és nemzetközi konferenciákon, eseményeken való részvétel, felszólalás, valamint ismeretterjesztő kiadányok készítése.

Elvárások:

- jogi végzettség)

- alkotmányjogi érdeklődés

- felsőfokú angol nyelvtudás

- angol mellett egyéb idegennyelv ismerete előnyt jelent

- tudományos publikáció előnyt jelent

- a szakvizsga megléte előnyt jelen

- ügyvédjelölti, bírósági fogalmazói tapasztalat előnyt jelent

Munkaidő: teljes

Jelentkezés módja: e-mailben; önéletrajz, motivációs levél, (információs jogokat érintő elemzés, írás előnyt jelent), az írásbeli jelentkezések alapján szóbeli interjú

A jelentkezéseket a huttl@tasz.hu email címre várjuk.

Határidő: 2012. június 12.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Örömteli fejlemények az új büntetőeljárási törvény tervezetében

Az 1998-ban elfogadott büntetőeljárási kódex helyett új készül, amelynek tervezetét megkaptuk és véleményeztük.

Téves Pintér Sándor álláspontja a levéltitoksértésről

Pintér Sándor belügyminiszter álláspontja szerint levéltitok megsértésének a büntető törvénykönyvben foglalt tényállása valósult meg, amikor Jose Manuel Barrosonak, az Európai Bizottság elnökének a magyar miniszterelnökhöz írt levele nyilvánosságra került. A TASZ álláspontja szerint a levelet Mong Attila újságíróhoz kiszivárogtató forrás nem követett el bűncselekményt.

Elhibázott jogalkotás: az adatvédelmi biztos hivatalának megszüntetésével az Európai Unió jogát sérti Magyarország

Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért az adatvédelmi biztos védelmében az Európai Unió Bizottságának elnökéhez fordult, azt kérve, hogy az Európai Bíróságnál indítson eljárást Magyarország ellen. A három jogvédő szervezet szerint a független adatvédelmi biztos hivatalának megszüntetése sérti az Európai Unió jogrendjét.