Barion Pixel TASZ | Jogászt keres a Társaság a Szabadságjogokért Adatvédelem és Információszabadság Programja

Jogászt keres a Társaság a Szabadságjogokért Adatvédelem és Információszabadság Programja

A Program az információs jogokat érintő jogalkotás és jogalkalmazás alapjogi szempontú védelmét és érvényesítését célozza.

Az adatvédelem és az információszabadság mellett kiemelt figyelmet fordít a jogalkotás átláthatóságára, a korrupcióhoz kapcsolódóan a gazdasági érdekérvényesítésre és a közérdekű bejelentők védelmére. A feladatok közé tartozik az adatvédelmet és a közérdekű adatok nyilvánosságát érintő jogszabály tervezetek és javaslatok véleményezése, különböző szervekhez, hatóságokhoz, jogi álláspontok megírása, bírósági eljárások során közreműködés a jogsegélyszolgáltat keretében nyújtott jogi képviseletben, bírósági és más hatósági beadványok készítése, jogi segítségnyújtás. A nyilvánosságfelé való kommunikáció magában foglalja az újságírókkal való kapcsolattartást, az oknyomozó programban való szakmai részvételt, blog és honlap bejegyzések elkészítését és szerkesztését, filmkészítést, kommentekre való válaszadást. Szintén a feladatok közé tartozik hazai és nemzetközi konferenciákon, eseményeken való részvétel, felszólalás, valamint ismeretterjesztő kiadányok készítése.

Elvárások:

– jogi végzettség)

– alkotmányjogi érdeklődés

– felsőfokú angol nyelvtudás

– angol mellett egyéb idegennyelv ismerete előnyt jelent

– tudományos publikáció előnyt jelent

– a szakvizsga megléte előnyt jelen

– ügyvédjelölti, bírósági fogalmazói tapasztalat előnyt jelent

Munkaidő: teljes

Jelentkezés módja: e-mailben; önéletrajz, motivációs levél, (információs jogokat érintő elemzés, írás előnyt jelent), az írásbeli jelentkezések alapján szóbeli interjú

A jelentkezéseket a huttl@tasz.hu email címre várjuk.

Határidő: 2012. június 12.

 

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.