Konferencia a titoktörvényről

Tisztelettel meghívjuk Önt a Társaság a Szabadságjogokért és a Közép-európai Egyetem Média és Kommunikáció Kutatóközpont szervezésében nyilvános beszélgetésre, amelyen az Adatvédelmi Biztos Hivatalának képviselője, a Miniszterelnöki Hivatal és civil szervezetek képviselői vitatnak meg a minősített adatok védelmével kapcsolatos jogi kérdéseket.

A nyitó előadást Haraszti Miklós az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) média-biztosa tartja, előadásában a magyar államtitok szabályozást veti össze nemzetközi tendenciákkal.A konferencián két szekció lesz:A sajtó és az államtitkok szekció moderátora Kenedi János (Nyilvánosság Klub) lesz, a vita résztvevői: Dr. Kerekes Zsuzsa (Adatvédelmi Biztos Hivatala), a Miniszterelnöki Hivatal Nemzetbiztonsági Irodájának képviselője, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium képviselője, Molnár Péter (CEU Médiaközpont), Bayer Judit (Sajtószabadság Központ), Földes Ádám (Társaság A Szabadságjogokért)Titokkörök (és garanciák) szekció moderátora Majtényi László (Eötvös Károly Intézet) lesz, a vita résztvevői Dr. Kerekes Zsuzsa (Adatvédelmi Biztos Hivatala), a Miniszterelnöki Hivatal Nemzetbiztonsági Irodájának képviselője, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium képviselője, Várady Tibor (Védegylet), Schiffer András (Társaság A Szabadságjogokért).A konferencia időpontja: 2007. június 29. péntek, reggel 10-től 14 óráigA konferencia helyszíne: Közép-európai Egyetem, Popper terem (1051 Budapest, Nádor u. 9.)

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Szabadságjogi tanórák középiskolásoknak

A TASZ a Magyar Helsinki Bizottsággal és az Eötvös Károly Intézettel közösen olyan tanóra-mintákat készített a középiskolák számára, amelyek a demokratikus jogállamban legfontosabb szabadságjogok jelentőségével és e jogok gyakorlásával ismertetik meg a diákokat. A három jogvédő szervezet az alábbi óratervekkel ahhoz kíván hozzájárulni, hogy a diákok a választójog, a véleménynyilvánítás szabadsága, a gyülekezési jog és az információszabadság lényegével, tartalmával, alkalmazásukkal megismerkedve felelős és aktív állampolgárokká váljanak. Az óratervek anyaga szabadon felhasználható.

Pert nyertünk a Médiatanács-RTL Klub-TV2 trió ellen

A Kreatív újságírója, Csuday Gábor, a TASZ segítségével közérdekű adatigényléssel kérte az állami tulajdonú frekvenciák használatáról szóló hatósági szerződéseket a Médiatanácstól. A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletét helybenhagyva a Fővárosi Ítélőtábla úgy döntött, hogy a megállapodásokat mindenki megismerheti.

Ki kell listázni a környezetszennyezőket

A környezeti adatok megismeréséhez kiemelkedő közérdek fűződik. Nyilvánosnak kell lennie, hogy kik szennyezik a környezetet, és mennyit fizetnek érte.