Konferencia a titoktörvényről

Tisztelettel meghívjuk Önt a Társaság a Szabadságjogokért és a Közép-európai Egyetem Média és Kommunikáció Kutatóközpont szervezésében nyilvános beszélgetésre, amelyen az Adatvédelmi Biztos Hivatalának képviselője, a Miniszterelnöki Hivatal és civil szervezetek képviselői vitatnak meg a minősített adatok védelmével kapcsolatos jogi kérdéseket.

A nyitó előadást Haraszti Miklós az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) média-biztosa tartja, előadásában a magyar államtitok szabályozást veti össze nemzetközi tendenciákkal.A konferencián két szekció lesz:A sajtó és az államtitkok szekció moderátora Kenedi János (Nyilvánosság Klub) lesz, a vita résztvevői: Dr. Kerekes Zsuzsa (Adatvédelmi Biztos Hivatala), a Miniszterelnöki Hivatal Nemzetbiztonsági Irodájának képviselője, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium képviselője, Molnár Péter (CEU Médiaközpont), Bayer Judit (Sajtószabadság Központ), Földes Ádám (Társaság A Szabadságjogokért)Titokkörök (és garanciák) szekció moderátora Majtényi László (Eötvös Károly Intézet) lesz, a vita résztvevői Dr. Kerekes Zsuzsa (Adatvédelmi Biztos Hivatala), a Miniszterelnöki Hivatal Nemzetbiztonsági Irodájának képviselője, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium képviselője, Várady Tibor (Védegylet), Schiffer András (Társaság A Szabadságjogokért).A konferencia időpontja: 2007. június 29. péntek, reggel 10-től 14 óráigA konferencia helyszíne: Közép-európai Egyetem, Popper terem (1051 Budapest, Nádor u. 9.)

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Fény derülhet a Daimler-­ügyre, pert nyert a K-­Monitor a TASZ segítségével

Első fokon pert nyert a K-­Monitor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ellen. Az MNV nem akarta nyilvánosságra hozni annak a 2010-­es vizsgálatnak a zárójelentését, amelyet egy korábbi Mercedes­busz-beszerzés ügyében folytattak le. A K-­Monitor a TASZ jogi képviseletével pert indított a dokumentumért.

Miért volt törvénytelen a házkutatás Horváth Andrásnál?

Horváth Andrásnál, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) korábbi munkatársánál, 2013. december 19-én a rendőrség házkutatást tartott, melynek során lefoglaltak több száz oldalnyi dokumentumot és informatikai adathordozót. A TASZ jogsegélyszolgálata által képviselt közérdekű bejelentő jogorvoslattal élt az általa elszenvedett kényszerintézkedésekkel szemben. A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) 2014. január 22-én meghozott, ám csak 2014. február 10-én kézbesített végzése elutasította az utolsó indítványunkat is - álláspontunk szerint alaptalanul. Érdemes összegezni Horváth András ellen folytatott eljárás eddigi fejleményeit, mert sok visszás és törvénysértő elemet lehet felfedezni.

Az informátor védelme

A TASZ és a K-Monitor közösen véleményezte a kormánynak a közérdekű bejelentők védelméről szóló törvénytervezetét.