Barion Pixel TASZ | Közérdekű adatok kiadása iránti per Újpest Önkormányzata ellen

Közérdekű adatok kiadása iránti per Újpest Önkormányzata ellen

Meghívó tárgyalásra A Társaság a Szabadságjogokért felmérést készít a Magyarországon működő közterületi kamerás térfigyelő-rendszerekről. Ennek keretében közérdekű adatokat kért Újpest polgármesterétől is. Az adatok kiadását a polgármester megtagadta, ezért a TASZ a közérdekű adatok kiadása iránt pert indított.

A felmérés során a TASZ a budapesti és a megyeszékhelyeken működő rendőrkapitányságokat és önkormányzatokat kereste meg és kérte, hogy adjanak ki részére a térfigyelő rendszerekre vonatkozó közérdekű adatokat. Az így beszerzett információkból a TASZ a fővárosra és az összes megyeszékhelyre kiterjedő adatbázist állít össze.

Budapest IV. kerületének polgármestere, dr. Derce Tamás megtagadta a közérdekű adatok kiadását. A TASZ ezért a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény (1992. évi LXIII. tv.) megfelelő rendelkezései alapján 2004 novemberében beperelte az Újpesti Önkormányzatot.

A per első tárgyalásának

helye: Pesti Központi Kerületi Bíróság, 1055 Budapest Markó utca 25. III.em. 382.
ideje: 2005. február 17. 10 óra

Kérjük, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel segítse elő, hogy a TASZ által kezdeményezett, a közérdekű adatok nyilvánossága, egyszersmind a kamerás térfigyelés révén az adatvédelem szempontjából jelentős eljárásról a nyilvánosság tudomást szerezhessen!

További részleteket az üggyel kapcsolatos dossziéban olvashat!

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.