Barion Pixel TASZ | Meghívó az atomos perre

Meghívó az atomos perre

Több jogvédő és környezetvédő szervezet pert indított a paksi atomerőmű 2-es blokkjának újraindításához kapcsolódó közérdekű adatok kiadásának megtagadása miatt. A per első tárgyalása a héten lesz.

2004. szeptember 29-én jogvédő és környezetvédő szervezetek egy csoportja (Energia Klub, TASZ, Védegylet és öt további szervezet) beperelte az Országos Atomenergia Hivatalt amiatt, hogy az OAH megtagadta a paksi 2. blokk újraindításával kapcsolatos szakértői anyagok közreadását. A keresetet benyújtók szerint a dokumentumok megismerése a nyilvánosságra tartozik. Jogellenesnek tartják, hogy kérelmüket az OAH saját jogi álláspont kialakítása nélkül, pusztán a Paksi Atomerőmű tiltó levelére hivatkozva utasította el.

Az eljáró bíróság az ügy az első tárgyalását 2005. március 31-re tűzte ki , azaz a kereset benyújtásától számítva több mint fél évvel későbbre. A soronkívüli eljárásban rendkívüli hosszúnak számító határidő miatt a fenti szervezetek levelet írtak Lomnici Zoltánnak, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnökének. A levélre érdemi válasz ugyan nem érkezett, azonban a napokban Fővárosi Bíróság arról értesítette faxon a szervezeteket, hogy a tárgyalást több mint egy hónappal előrehozták, így a tárgyalás

ideje: 2005. február 25-én (péntek) 8 óra 30 perc
helye: Fővárosi Bíróság, Budapest V. Markó utca 27. III.em 317.

Kapcsolódó anyagok:

– Paks: per az Országos Atomenergia Hivatal ellen!!!

Paksi per sajtó tájékoztató (2004 december)

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.