Mégis mehet a Parlamentig a Meleg Méltóság Menete

A Fővárosi Bíróság helyt adott a TASZ és a Magyar Helsinki Bizottság felülvizsgálati indítványának, és hatályon kívül helyezte a rendőrség megtiltó határozatát. Így a Meleg Méltóság Menete résztvevői 2011-ben a Hősök terétől a Kossuth térig vonulhatnak.

A Fővárosi Bíróság 2011. február 18-án helyt adva a Társaság a Szabadságjogokért és a Magyar Helsinki Bizottság felülvizsgálati kérelmének, hatályon kívül helyezte a BRFK meleg Méltóság Menetének felvonulását megtiltó határozatát.

Szigeti Tamás, a TASZ politikai szabadságjogok programjának munkatársa így nyilatkozott az üggyel kapcsolatban: "A TASZ-t megelégedettséggel tölti el, hogy a Bíróság ítélete szerint ma Magyarországon mindenki gyülekezési joga ugyanolyan fontos és azonos védelmet érdemel."

A Bíróság ítélete letölthető itt.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Megszüntették a nyomozást a Meleg Méltóság Menetén történt támadásokkal kapcsolatban – a TASZ panasszal él

Méltóság Menete elnevezésű felvonulás résztvevőiként a TASZ munkatársai feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen közösség elleni izgatás és az egyesülési és gyülekezési szabadság megsértése miatt. A rendőrség most bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást.

A bíróság és a sajtó: hogyan lesz egy hírből annak ellentéte?

A TASZ elnökének írása a keddi ítéletekről és azok sajtóban való megjelenítéséről.

Súlyos rendőrségi mulasztás Devecserben

Nyílt levél a belügyminiszterhez és az országos rendőr-főkapitányhoz a Jobbik és más szélsőjobboldali szervezetek részvételével megtartott devecseri tüntetés kapcsán, amit a Társaság a Szabadságjogokért, a Magyar Helsinki Bizottság és az Eötvös Károly Intézet álláspontja szerint a rendőrségnek fel kellett volna oszlatnia.