Barion Pixel TASZ | Megjelent a negyedik elektronikus információszabadság jelentés

Megjelent a negyedik elektronikus információszabadság jelentés

Elkészült a júliusi – számszerint negyedik – összehasonlítás az elektronikus információszabadság törvény alapján, amely már az új minisztériumok oldalait, illetve az Országgyűlés honlapját vizsgálja.

A Nonprofit Szektor Analízis folyamatosan figyelemmel kíséri a jogalkotás nyilvánosságát a minisztériumok honlapjain megjelenő információk, valamint az Elektronikus információ-szabadságról szóló 2005. évi XC. törvény alapján. Ez alkalommal a TASZ is részt vett a monitorozásban és a törvény 2006.január 1-től hatályos rendelkezéseinek érvényesülését vizsgálta az Országgyűlés bizottságainak honlapjain.

Fél év alatt jelentős javulást ért el a legtöbb minisztérium. Jelenleg egy, a már jogilag átalakult Oktatási Minisztérium honlapja felel meg teljesen az Eitv. előírásainak. Sajnálatosan ez már nem mondható el jogutód Oktatási és Kulturális Minisztérium összevont honlapjáról. A minisztériumokról további részleteket itt olvashat!

A parlamenti bizottságok a minisztériumoknál lényegesen jobb teljesítményt nyújtottak. Szinte mindegyik eleget tett, a 2002-2006-os ciklus 2006. január elseje utáni ülésein a rájuk háruló feladatoknak. Az országgyűlési bizottságokról további részleteket itt olvashat!

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.