Barion Pixel TASZ | Mi áll a Malév csőd hátterében? Most megtudhatja!

Mi áll a Malév csőd hátterében? Most megtudhatja!

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogerősen pert nyert a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal szemben 2014-ben, aminek eredményeképpen nyilvánossá vált a MALÉV pénzügyi helyzetének rendezéséről szóló dokumentum. A terjedelmes anyagot most elérhetővé tettük, hogy mindenki megismerhesse a Malév-csőd hátteranyagait.

A TASZ győzelmének köszönhetően hozzáférhetővé vált az a dokumentum, melyet a Horváth és Társai Ügyvédi Iroda DLA Piper és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) között létrejött jogi tanácsadásra vonatkozó szerződés alapján készítettek el a „nemzeti légitársaság pénzügyi helyzetének rendezéséről”.

Az iratjegyzéket ebben és ebben a tömörített fájlban találod, az akta izgalmas dokumentumokat tartalmaz. Külön felhívjuk a figyelmet a 3. sz. melléklet 9. iratára (Az NFM részére készített feljegyzés felszámolási kérdésekről).

„A TASZ feladata az információszabadság kikényszerítése és ezáltal az oknyomozó újságírás fellendítése. Ez egy óriási jogi siker és reméljük, hogy sok újságíró feldolgozza az ügyet és a közvélemény értesülhet, hogy mi állt a MALÉV-csőd hátterében.” -mondta el Hidvégi Fanny, a TASZ adatvédelmi programvezetője.

Az adatokat csak papír alapon adta ki a minisztérium, így kénytelenek voltunk beszkennelni az egész aktát és ilyen módon elérhetővé tenni.

A Horváth & Partners DLA Piper ügyvédi iroda pro bono segítséget nyújt a TASZ-nak.

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.