Barion Pixel TASZ | Nyilvánosak a Szegedi Jazz Napok adatai

Nyilvánosak a Szegedi Jazz Napok adatai

A Szegedi Jazz Napok szervezéséhez nyújtott támogatások pénzügyi elszámolásainak kiadására kötelezte a Tisza-parti város önkormányzatát jogerős ítéletében kedden a Csongrád Megyei Bíróság. Az adatkérőt a másodfokú eljárásban dr. Bodnár Beáta, a TASZ ügyvédhálózatának együttműködő ügyvédje képviselte.

 

Szerdahelyi Zoltán felperes – aki néhány esztendővel korábban maga szervezte a fesztivált – azért kezdeményezte az eljárást, hogy mint közérdekű adatot megismerhesse a kulturális rendezvény megszervezéshez 2005 és 2007 között nyújtott önkormányzati támogatások részleteit.

Bodnár Beáta perbeszédében kifejtette: az adatvédelmi törvény alapján közérdekű adatnak minősülnek azok a pénzügyi elszámolások, amelyeket az államháztartás valamely alrendszerével szerződéses kapcsolatba lépő cég készít az adott szerződés teljesítésével kapcsolatban.

Az önkormányzat jogi képviselőjének álláspontja szerint a város nem közvetlenül fizetett ki közpénzeket a rendezvény megszervezése során, hanem a támogatott közbeiktatásával, ezért az, hogy a fesztiválszervező pontosan mire fordította ezt az összeget, üzleti titoknak minősül.

Komáromi Zoltán tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során elmondta: kezdetben az alperes önkormányzat arra hivatkozott, hogy nem léteznek a kért bizonylatok és pénzügyi beszámolók, ez az állítás azonban a tárgyaláson megdőlt.

A bíróság jogerős ítéletében elrendelte a tételes pénzügyi elszámolások átadását, oly módon, hogy azokból kiderüljön: közpénzből milyen jogcímen és mekkora összegű kifizetések történtek.

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.