Olvassa el a nyolcadik e-információszabadságról szóló jelentést

A jogalkotas.hu oldalon újabb, immár a nyolcadik, jelentés olvasható arról, hogy a minisztériumok mennyiben tartják be az Elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. törvény (Eitv.) törvény rendelkezéseit.

A decemberi jelentés is minisztériumok szerinti bontásban vizsgálja a minisztériumok jogkövetési hajlandóságát. A sereghajtó a decemberi jelentésben a Pénzügyminisztérium lett, melynek honlapja négy ponton sem felel meg a törvényi előírásoknak. Jó hír hogy az előző jelentéshez képest kettővel több, immár hat minisztériumi honlap (Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, Honvédelmi Minisztérium, Szociális és Munkaügyi Minisztérium, Miniszterelnöki Hivatal és az Oktatási és Kulturális Minisztérium) is megfelel az Eitv. rendelkezéseinek.A véleményezési határidők vizsgálata során derült fény arra, hogy számos minisztériumban a megjelentetett tervezetek egyeztetése 100%-ban gyorsított eljárásban történt, ami hozzájárult az ilyen típusú eljárások számának 75,5%-ról 83,1%-ra emelkedésében, ami a véleményezés lehetőségét szinte ellehetetleníti.itt olvashatja a jelentést!

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Jogsértő óvodavezetői döntés miatt közérdekű bejelentéssel éltünk

Több miskolci köznevelési intézmény vezetője döntött úgy, hogy a felügyeletük alá tartozó gyerekekkel részt vesznek egy országgyűlési képviselő által egy héttel a választási kampány előtt szervezett rendezvényen, és a szülőket kötelezték arra, hogy kísérjék el gyerekeiket. A TASZ szerint ez a döntés ellentétes a nemzeti köznevelési törvénnyel, valamint a gyerekek és szüleik lelkiismereti szabadsághoz való jogával. A jogsértésre közérdekű bejelentésben hívtuk fel a figyelmét a fenntartó önkormányzatnak.

A bíróság kezében a trafikpályázatok nyilvánossága

Hat szervezet – a TASZ jogi képviseletével - közérdekű adatok kiadása iránti pert indít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. ellen a trafik-pályázatok nyilvánossága érdekében.

Hol pattog a labda? – Nyilvánosak a közpénzből fenntartott kosárlabda csapat szerződései

Közérdekű adatok azok a szerződések, amelyeket a Falco KC kosárlabda klubjától kért a Nyugat.hu hírportál. A Szombathelyi Törvényszék döntésének a jelentősége, hogy kimondta, hogy az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság közfeladatot lát el, ezért el kell számolnia a nyilvánosság felé a gazdálkodásáról.