Barion Pixel TASZ | Olvassa el a nyolcadik e-információszabadságról szóló jelentést

Olvassa el a nyolcadik e-információszabadságról szóló jelentést

A jogalkotas.hu oldalon újabb, immár a nyolcadik, jelentés olvasható arról, hogy a minisztériumok mennyiben tartják be az Elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. törvény (Eitv.) törvény rendelkezéseit.

A decemberi jelentés is minisztériumok szerinti bontásban vizsgálja a minisztériumok jogkövetési hajlandóságát. A sereghajtó a decemberi jelentésben a Pénzügyminisztérium lett, melynek honlapja négy ponton sem felel meg a törvényi előírásoknak. Jó hír hogy az előző jelentéshez képest kettővel több, immár hat minisztériumi honlap (Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, Honvédelmi Minisztérium, Szociális és Munkaügyi Minisztérium, Miniszterelnöki Hivatal és az Oktatási és Kulturális Minisztérium) is megfelel az Eitv. rendelkezéseinek.

A véleményezési határidők vizsgálata során derült fény arra, hogy számos minisztériumban a megjelentetett tervezetek egyeztetése 100%-ban gyorsított eljárásban történt, ami hozzájárult az ilyen típusú eljárások számának 75,5%-ról 83,1%-ra emelkedésében, ami a véleményezés lehetőségét szinte ellehetetleníti.

itt olvashatja a jelentést!

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.