Olvassa el Schiffer András cikkét a Heti Válaszban

Ügyvivőnk az új köztársasági elnök politikai szabadságjogok melletti elkötelezettségéről ír az ujjlenyomat-ügy kapcsán.

"»Államfőtől nem kérnek ujjlenyomatot.« Ezzel a bölcsességgel vélhetően Sólyom László is tisztában van. Az elnöki gesztus persze szokatlanul hat egy olyan közegben, ahol egy kormánypárti politikus következmények nélkül szólhatja el magát: ő bizony nem tud példát az elmúlt tizenöt évből arra, hogy valaki a haza javára munkálkodna. A köztársaság elnöke az ország első polgára. Az a dolga, hogy közösséget vállaljon méltóságukban sértett polgártársaival. S ha ezt sokszor teszi, a »szolidaritás« jelszava is értelemmel telítődhet a magyar közbeszédben."A cikk megtalálható a Heti Válasz 2005. augusztus 18-i számában és az újság honlapján!!!.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Kockázatos szerek és veszélyes drogpolitikák - Mire jó az információszabadság?

Nyilvánosságra került Dr. Molnár Lajos egészségügyi miniszter levele, melyben a Pszichiátriai és Neurológiai Szakmai Kollégiumot előző állásfoglalása visszavonására, és új, megfelelő színvonalú dokumentum kiadására kéri.

Ma lép hatályba a lobbitörvény

A fél éve kihirdetett lobbitörvény hozzájárulhat ahhoz, hogy a közügyeink átláthatóbbak legyenek és a korrupció csökkenjen, azonban a non-profit érdekérvényesítőket súlyosan diszkriminálja.

Nyílt levél a kormányhoz és parlamenti képviselőkhöz

21 hazai társadalmi szervezet fordult a Kormányhoz és az illetékes parlamenti képviselőkhöz a 47 tagállamból álló Európa Tanács (ET) készülő információszabadság-egyezménye kapcsán. Az ET, melynek Magyarország is tagja, elsőként a világon nemzetközi egyezményben kívánja rögzíteni a közérdekű adatokhoz való hozzáférés szabályait.