Olvassa el Schiffer András cikkét a Heti Válaszban

Ügyvivőnk az új köztársasági elnök politikai szabadságjogok melletti elkötelezettségéről ír az ujjlenyomat-ügy kapcsán.

"»Államfőtől nem kérnek ujjlenyomatot.« Ezzel a bölcsességgel vélhetően Sólyom László is tisztában van. Az elnöki gesztus persze szokatlanul hat egy olyan közegben, ahol egy kormánypárti politikus következmények nélkül szólhatja el magát: ő bizony nem tud példát az elmúlt tizenöt évből arra, hogy valaki a haza javára munkálkodna. A köztársaság elnöke az ország első polgára. Az a dolga, hogy közösséget vállaljon méltóságukban sértett polgártársaival. S ha ezt sokszor teszi, a »szolidaritás« jelszava is értelemmel telítődhet a magyar közbeszédben."A cikk megtalálható a Heti Válasz 2005. augusztus 18-i számában és az újság honlapján!!!.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Véleményeztük az elektronikus információszabadság törvényt módosító javaslatot

Az Országgyűlés a jövő hét elején tárgyalja az elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. törvény módosítására vonatkozó törvényjavaslatot. Észrevételeinket levélben juttattuk el a képviselőkhöz.

Pert nyert a TASZ a Médiahatóság ellen

Szalai Annamária levelét megírta, a nyilvánossággal azonban annak tartalmát már nem kívánta megosztani. A Fővárosi Törvényszék ma hozott ítéletében kötelezte a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságot (NMHH) az elnök asszony által Thomas O. Melia részére a magyar médiaszabályozásról szóló tájékoztatást és jogértelmezést tartalmazó levelének a kiadására.

Elhibázott jogalkotás: az adatvédelmi biztos hivatalának megszüntetésével az Európai Unió jogát sérti Magyarország

Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért az adatvédelmi biztos védelmében az Európai Unió Bizottságának elnökéhez fordult, azt kérve, hogy az Európai Bíróságnál indítson eljárást Magyarország ellen. A három jogvédő szervezet szerint a független adatvédelmi biztos hivatalának megszüntetése sérti az Európai Unió jogrendjét.