Barion Pixel TASZ | Pályázatot hirdet a TASZ a Századvég- tanulmányok feldolgozására

Pályázatot hirdet a TASZ a Századvég- tanulmányok feldolgozására

A Társaság a Szabadságjogokért cikkíró pályázatot hirdet hivatásos és amatőr szerzők, újságírók, bloggerek, grafikusok, kutatók részére a TASZ jogsegélyszolgálata munkájának eredményeképpen nyilvánosságra került, négymilliárd forint közpénzért készült Századvég-tanulmányokat elemző cikkek megírására, infografikák elkészítésére.

A tanulmányokat VS.hu több cikkében elemezte, azonban a tanulmányokban jóval több lehetőség van még elemzésre, ezért közzétettük őket, innen tölthetők le.

Pályázni már megjelent, vagy még meg nem jelent cikkekkel és infografikákkal is lehet, de nem pályázhatnak a vs.hu jelenlegi, illetve az elmúlt három hónapban volt újságírói (mivel nekik több idő állt rendelkezésükre a tanulmányok elemzésére). Egy pályázó több művel is pályázhat. A pályamunkák elemezhetik a tanulmányokat tartalmi, módszertani, formai szempontból, lehetnek közéleti vagy tudományos feldolgozások. Terjedelmi megkötés nincs. Pályázni olyan művel lehet, amelyet a TASZ (újra)közölhet a http://ataszjelenti.blog.hu oldalán.

A pályázat határideje: 2016. május 25. éjfél.

A pályázatokat értékelni a TASZ munkatársaiból álló zsűri fogja: Szeles András, a TASZ kommunikációs munkatársa, Baltay Levente, a Századvég-perekben eljáró ügyvéd és Szabó Máté, a TASZ szakmai igazgatója. A zsűri a cikkek eredetiségét, mélységét és közvélemény-formálásra való alkalmasságát és emberi jogi relevanciáját is értékeli.

Eredményhirdetés: 2016. június 7.

Jutalom: Az erkölcsi elismerésen és a hírnéven túl:

I.díj: 150.000 forint*

II.díj: 100.000 forint**

III.díj: 50.000 forint***

 

Pályázni az alábbi űrlap kitöltésével lehet. A pályázathoz csatolni szükséges a kitöltött és beszkennelt szerzői nyilatkozatot is, amelynek mintája innen letölthető. 

 

 

A Társaság a Szabadságjogokért közhasznú szervezet, amelynek fő célja, hogy előmozdítsa az ember szabadságjogainak tényleges tiszteletben tartását, alkalmazását és elismerését. Ezzel a közhasznú céllal összhangban, az információszabadság előmozdítása érdekében írjuk ki ezt a pályázatot. Az információszabadság alanya, kedvezményezettje valamennyi polgár.

*I. díj:  A TASZ, az eredményhirdetést követő három hónapon keresztül, havi 50.000 forint mértékben, összesen 150.000 forint adómentes juttatás formájában ösztönzi a díjazott további, a TASZ közhasznú céljával összhangban, a szabadságjogok érvényesülését előmozdító tevékenységét

**II. díj:  A TASZ, az eredményhirdetést követő két hónapon keresztül, havi 50.000 forint mértékben, összesen 100.000 forint adómentes juttatás formájában ösztönzi a díjazott további, a TASZ közhasznú céljával összhangban, a szabadságjogok érvényesülését előmozdító tevékenységét

***III. díj:  A TASZ, az eredményhirdetést követő hónapban 50.000 forint mértékben, összesen 50.000 forint adómentes juttatás formájában ösztönzi a díjazott további, a TASZ közhasznú céljával összhangban, a szabadságjogok érvényesülését előmozdító tevékenységét

A díjakat a TASZ tevékenységének támogatására, céljainak elérésére felajánlott. magánadományokból fedezzük.

 

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.