Barion Pixel TASZ | Szennyvíz Kőszeg belvárosában – titkolózó önkormányzat

Szennyvíz Kőszeg belvárosában - titkolózó önkormányzat

Egy több száz éves csatornából szivárog a szennyvíz Kőszeg műemléki belvárosa alatt. A Kőszegi Önkormányzat nem volt hajlandó felvilágosítást adni arról, hogy a Fő tér rekonstrukciója során miért maradt el a csatornarendszer felújítása, holott az érvényes jogszabályok alapján a szennyvizet elvezető csatornahálózat működtetése és karbantartása is az önkormányzat feladata.

 

Hiába kötelezte a tarthatatlan helyzet felszámolására az ÁNTSZ mellett a Környezetvédelmi Hatóság is az önkormányzatot, nem történt előrelépés. A közérdekű adatigénylést író kőszegi lakos erre a helyzetre vár magyarázatot, és érdemi válasz hiányában bírósághoz fordult. Az elsőfokú tárgyaláson az önkormányzat képviselője válaszolt a feltett kérdésekre, amelyből kiderült, hogy tisztában vannak a kellemetlen helyzettel, de nem tudnak mit tenni.
 Az eset két kérdést vet fel. Miért kell a lakosságnak bíróságra mennie azért, hogy informálják a város ügyeivel kapcsolatban? Nem lett volna egyszerűbb – költség és energia kímélőbb -, ha az önkormányzat eleget tesz törvényes kötelezettségeinek, s a közérdekű adatigénylésnek az előírt 15 napon belül eleget tesz? Úgy látszik, hogy nem ez az egyetlen kötelezettség, amit nem tartanak be Kőszeg vezetői, hiszen a válaszokból kiderült, hogy nincsen előrelépés a csatornázás ügyében sem. A különös történet az önkormányzatot felügyelő közigazgatási hivatalnál folytatódik.
Az alábbi linken találhat további információkat:
 
Amennyiben a perrel kapcsolatban bármilyen kérdése van, kérjük, hívja
Dr. Szendrő-Németh Tamás ügyvédet a
06/30-755-0202-es telefonszámon
Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.