TASZ-estek a Kolorban

A TASZ programvezetői szeptembertől minden hónap utolsó csütörtökén változatos előadásokkal várnak titeket a Kolorban, hogy közelebb hozzák munkájukat, céljaikat és a jogvédelem aktuális kihívásait. Nézzétek meg az első est előadásait!

A Józsefvárosban a 2000-es évek elején nyílt drogfogyasztói szcéna alakult ki, annak minden negatív velejárójával együtt: illegális belövőszobák az elhagyott épületekben, drogszemét az utcán, túladagolások, növekvő hepatitis C fertőzések a drogfogyasztók körében. Ezeknek a problémáknak a kezelésére Nyugat-Európában már bevált módszereket dolgoztak ki, ezek a módszerek azonban még mindig ellenállást váltanak ki Magyarországon. A TASZ kampánya, a Szoba a Nyolcban arra törekszik, hogy megismertesse és népszerűsítse ezeket a módszereket a fővárosiak körében, ennek tapasztalatairól számol be az előadás. 

www.szobaanyolcban.org

Hogyan károsít meg a fővárosi döntéshozatal új módja Téged személyesen, és mit tehetsz ellene? Kiderül az előadás mellett egy rövid játékból, amelyben a TÁP Színház színészeivel Te is átélheted a jogsértő döntéshozatal következményeit.
www.budapestkiralysag.hu

Legközelebb pedig október 30-án találkozhatsz velünk a Kolorban, 19 órától!

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Miért nem lesz idén kampány?

A TASZ más jogvédő szervezetekkel közösen már korábban beszámolt róla, hogy a köztéri kampányolást rendező szabályozás átalakítása hogyan szűkíti azokat a felületeket, amelyeken politikai hirdetés helyezhető el. Az ezt követő fővárosi önkormányzati rendelet következtében pedig az idei kampányban gyakorlatilag nem lesz lehetőség ingyenesen vagy olcsón választási plakátokat elhelyezni.

"A mi választásunk – az én jogom" - A TASZ választójogi konferenciája

Hogyan érvényesülhet az állampolgárok választójoga mint egyéni alapjog az új választási eljárásban? Mennyiben segíti és mennyiben akadályozza az új szabályozás a szabad és tisztességes választásokhoz való jog érvényesülését? Milyen jogfejlesztési irányok segítenék a választópolgárok jogainak érvényre juttatását? A Társaság a Szabadságjogokért szakmai konferenciájának célja az új választási eljárás kiértékelése az idei országgyűlési választások tanulságaira támaszkodva, továbbá a legfontosabb jogfejlesztési irányok kijelölése.

Budapest Királyság: kampányunk eredményei

Budapest önkormányzati képviseletét 2014-ben, alig néhány hónappal az önkormányzati választások előtt módosították. A módosítás egyes választópolgároknak többet érő, másoknak pedig kevesebbet érő választójogot adott. Kampányunk során 168 állampolgárok kérte az ombudsmant, hogy vizsgálja meg egyenlőtlen választójoga alkotmányellenességét. Köszönjük, hogy tettetek a saját jogaitokért! Kampányunk eredményeit itt láthatjátok.