Barion Pixel TASZ | TASZ-konferencia: Jogos engedetlenségek

TASZ-konferencia: Jogos engedetlenségek

A Társaság a Szabadságjogokért 2013. június 21-én, pénteken konferenciát szervez azokról a civil és állampolgári lehetőségekről, melyek még használhatók az egyre szűkülő demokráciában. Az előadások és szekció-beszélgetések – többek között – a következő kérdéseket igyekeznek körbejárni:

Egy demokratikus jogállamban indokolt betartani a törvényeket, ám a polgári engedetlenség az igazolt kivételek közé tartozhat. De mi van akkor, ha már egyre távolodunk a demokratikus jogállami körülményektől? 
Másként kell-e, másként lehet-e viszonyulnunk a jogrendhez, a törvényekhez?
Hogyan lehet használni ilyen körülmények között az alapjogvédelem intézményeit? És közülük melyeket kell esetlegesen bojkottálni? Mely ponttól indokolt mobilizálni a választópolgárokat a választás bojkottjára? A tiltakozás és jogérvényesítés mely formái lehetnek sikeresek? És mik a tanulságai a békés engedetlenkedők ellen indított büntető- és szabálysértési eljárásoknak?
 
Várunk minden érdeklődőt, a terem befogadóképessége 80-100 fő. A TASZ azon dolgozik, hogy élőben közvetítse az eseményeket azok számára, akik nem tudnak részt venni a rendezvényen.
 
További információ: Sós Katalin(ksos@tasz.hu).
 
https://www.facebook.com/events/154966681352308/
 
Helyszín:
LofficeBudapest, Paulay Ede u. 55.,
 
A részletes program:
 
9.15 Megnyitó
Dénes Balázs, Tóth Gábor Attila
 
9.30 – 11.00 A törvénytisztelet határai
Kis János (CEU), Mink András (OSA), Misetics Bálint („Az alkotmány nem játék” FB csoport), moderátor: Tóth Gábor Attila (TASZ)
 
Kávészünet
 
11.15 – 12.45 Előállítástól a bíróságig
M. Tóth Balázs (Magyar Helsinki Bizottság), Pelle Andrea (TASZ), Turai Eszter (székházfoglalók), moderátor: Mráz Attila (CEU)
 
Ebédszünet (szendvics, ásványviz, kávé)
 
13.30 – 15.00 Tiltakozástól a bojkottig
Hegyi Szabolcs (TASZ), Krekó Péter (Political Capital), Miklósi Zoltán (Eötvös Károly Intézet), moderátor: Kirs Eszter (Miskolci Egyetem)
 

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.