TASZ pert nyert a IV. kerületi önkormányzat ellen

Székesfehérvár után Újpest önkormányzatával szemben is megnyerte közérdekű adat közlésésnek megtagadása miatt indított perét a TASZ. Az általunk feltett kérdések egy országos vizsgálat lefolytatásához voltak szükségesek. Négy tavaly novemberben indított eljárásból háromban már sikerrel jártunk.

A TASZ közterületi térfigyelő kamerákról készülő országos felméréséhez kérdéseket tett fel több rendőrkapitányságnak és önkormányzatnak. A megkeresettek többsége kiadta az általunk igényelt információkat, azonban néhány önkormányzat megtagadta az adatközlést.
A TASZ ezért négy esetben közérdekű adatok közlésének megtagadása miatt pereket indított az illetékes bíróságokon. A mai napon a Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokú ítéletében minden kérdésben helyt adott keresetünknek, és kötelezte a IV. kerületi önkormányzatot a közérdekű adatok kiadására.


A székesfehérvári önkormányzat ellen januárban szintén megnyertük a pert, míg a VI. kerületi önkormányzat a tárgyalás előtt jelentette ki, hogy kiadja számunkra az igényelt adatokat, ezért az ellenük indított perünktől elálltunk.A negyedik perben keresetünket a PKKB egy bírája idézés kibocsátása nélkül elutasította. Tekintettel arra, hogy jogállamban ugyanarra a jogi kérdésre vonatkozó azonos keresetlevelekre elvileg nem születhet különböző válasz a bíróságok eltérő földrajzi illetékessége nyomán, érdeklődve várjuk, hogy a három megnyert eljárás után milyen válasz születik a negyedik eljárásban.A perről további információk az Újpest elleni per dossziéban találhatók.


Kapcsolódó anyagok:

- Székesfehérvár Önkormányzata elleni nyertes per
- Kamerás térfigyelésről további tudnivalók

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Dörzsölhetik a markukat a pártpénztárnokok!

Egy hatályon kívül helyezett jogszabályra utalva döntött úgy a Kúria, hogy a közvetett állami tulajdonban álló Vértesi Erőmű Zrt. nem közfeladatot ellátó szerv, ezért nem köteles kiadni Bodoky Tamás (atlatszo.hu) újságíró kérésére a Vértesi Erőmű milliárdos veszteségeit megalapozó szerződéseket és ezekhez kapcsolódó belső vizsgálati anyagokat.

Nyilvánosságra hoztuk a PM szakértői anyagait - Vajon mi alapján döntött a kormány?

A TASZ nyilvánosságra hozta a sávolyi projekt állami támogatásával kapcsolatos pénzügyminisztériumi szakértői anyagokat, és szakértőkkel elemeztette a múlt héten nyilvánosságra hozott KPMG-tanulmányt. Kérdéseink: 1. Mi alapján és miért döntött mégis a kormány a projekt MFB-hitele és egyéb módon való támogatásáról? 2. Miért hallgatja agyon ezt az ügyet a magyar média, és miért hallgatnak a politikai pártok, köztük a Fidesz is? 3. Van-e Magyarországon jelenleg a civil társadalomnak elég ereje ahhoz, hogy megakadályozza a hitelszerződés aláírását?

Mi a sorsa a parkoló-millárdoknak?

Pert nyert a Lát-Kép Egyesület és a TASZ a Centrum Kft. ellen - Nézze meg a perről készült videónkat!