Barion Pixel TASZ | TASZ pert nyert a IV. kerületi önkormányzat ellen

TASZ pert nyert a IV. kerületi önkormányzat ellen

Székesfehérvár után Újpest önkormányzatával szemben is megnyerte közérdekű adat közlésésnek megtagadása miatt indított perét a TASZ. Az általunk feltett kérdések egy országos vizsgálat lefolytatásához voltak szükségesek. Négy tavaly novemberben indított eljárásból háromban már sikerrel jártunk.

A TASZ közterületi térfigyelő kamerákról készülő országos felméréséhez kérdéseket tett fel több rendőrkapitányságnak és önkormányzatnak. A megkeresettek többsége kiadta az általunk igényelt információkat, azonban néhány önkormányzat megtagadta az adatközlést.
A TASZ ezért négy esetben közérdekű adatok közlésének megtagadása miatt pereket indított az illetékes bíróságokon. A mai napon a Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokú ítéletében minden kérdésben helyt adott keresetünknek, és kötelezte a IV. kerületi önkormányzatot a közérdekű adatok kiadására.

A székesfehérvári önkormányzat ellen januárban szintén megnyertük a pert, míg a VI. kerületi önkormányzat a tárgyalás előtt jelentette ki, hogy kiadja számunkra az igényelt adatokat, ezért az ellenük indított perünktől elálltunk.

A negyedik perben keresetünket a PKKB egy bírája idézés kibocsátása nélkül elutasította. Tekintettel arra, hogy jogállamban ugyanarra a jogi kérdésre vonatkozó azonos keresetlevelekre elvileg nem születhet különböző válasz a bíróságok eltérő földrajzi illetékessége nyomán, érdeklődve várjuk, hogy a három megnyert eljárás után milyen válasz születik a negyedik eljárásban.

A perről további információk az Újpest elleni per dossziéban találhatók.

Kapcsolódó anyagok:

Székesfehérvár Önkormányzata elleni nyertes per
Kamerás térfigyelésről további tudnivalók

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.