Barion Pixel TASZ | Üzenj a kormánynak, szavazz érvénytelenül!- Hitvallásunk

Üzenj a kormánynak, szavazz érvénytelenül!- Hitvallásunk

Az október 2-i népszavazás embertelen és álságos: becsapja az állampolgárokat. Ezért azt javasoljuk, hogy érvénytelen szavazattal üzenj a kormánynak.

 

Embertelen a szavazás, mert a háború elől menekülő nők, gyerekek és férfiak szenvedését veszi semmibe. A kampány és a szavazás a menedéket kereső emberek elleni gyűlöletkeltésre játszik. Mindezzel megcsúfolja mindazokat az értékeket, amelyek a kultúránk alapjait jelentik – az emberi jogok eszméjét. A népszavazás intézményét arra használja a kormány, hogy felhatalmazást nyerjen az emberi jogokat súlyosan sértő, kirekesztő politikájának. A menekülő emberek nem az elsők, akik áldozatul esnek ennek a politikának.

Álságos a szavazás, mert a kérdésre adott válasznak nincs jogi következménye, ezért a nép valójában nem hoz majd végső döntést a feltett kérdésről. Álságos, hiszen még abban nincs egyetértés, mit jelent a népszavazási kérdés. Álságos így a szavazás, mert azt üzeni: a nép kezébe ad egy döntést, holott egyetlen célja épp a kormánynak szabad kezet adni. Alkotmányos csak olyan népszavazás lehet, amely egy világos döntésben a népnek ad végső hatalmat, nem pedig a kormánynak.

Üzenj a kormánynak! Állampolgárként arra buzdítunk, hogy érvénytelen szavazattal mondd el a kormánynak, mit gondolsz a kirekesztő, embertelen politikájáról, a nép hatalmának, az alkotmányos jogállamnak az ismételt megcsúfolásáról.

Tanácsaink:

1. Légy emberséges! Utasítsd el az embertelen, menekültellenes népszavazást!

2. Légy aktív! Úgy is elmehetsz szavazni, hogy egyik választ se választod.

3. Szavazz érvénytelenül! Ha mindkét körbe X-et teszel, a szavazatod érvénytelen. Ezek a szavazatok NEM járulnak hozzá a népszavazás érvényességéhez.

4. Védd a véleményed! Nem bízol a szavazás tisztességes lebonyolításában? Megértjük — a két X-es szavazólapokat nehezebb meghamisítani az egyik válasz javára, mint az üreset.

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.