Barion Pixel TASZ | „Zaklatják a hajléktalan embereket!” – film és levélküldő akció

„Zaklatják a hajléktalan embereket!” - film és levélküldő akció

Józsefvárosban szeptember vége óta tart a közrendvédelmi akció, aminek nem titkolt célja, hogy a hajléktalan, életvitelszerűen az utcán lakáson ért emberek ellen szabálysértési eljárás induljon. Jelenleg zajlik az Országgyűlésben annak a törvényjavaslatnak a vitája, ami akár elzárás kiszabását is lehetővé tenné, akkor ha valaki ellen féléven belül másodszorra is szabálysértési eljárás indul életvitelszerű utcán tartózkodás miatt. Filmet készítettünk az eseményekről.

16x9

http://assets.indavideo.hu/swf… name=”menu” value=”false”>

További információ: ataszjelenti.blog.hu-n.

Amennyiben Önt is felháborítja, hogy a kormány a hajléktalan embereket rendészeti eljárásokkal fenyegeti, küldjön levelet Kocsis Máténak, a Fidesz hajléktalanügyi referensének!

——————————————————————————————————————————-

Címzett: kocsis.mate@fidesz.hu, tasz@tasz.hu

Tárgy: Állampolgári kérelem a hajléktalan emberekért

Szöveg:

Tisztelt Kocsis Máté! Tisztelt Hajléktalanügyi Referens Úr!

Ön polgármesterként és országgyűlési képviselőként végzi a munkáját, engedje meg, hogy választópolgárként új pozíciójával kapcsolatban elmondjam a véleményem.

Hajléktalanügyi referensként az a dolga, hogy az otthontalan emberek helyzetére igyekezzen megoldást találni. A megbízatása többek között arra szól, hogy megismerje az érintett szervezetek munkáját, összegyűjtse a tőlük érkező, országos jogalkotásra vonatkozó javaslatokat. A hajléktalanellátó, a hajléktalan emberek érdekképviseletét végző, illetve jogvédő szerveztek intézkedései kezdete óta ugyanazt kérik, és most én is ugyanezt kérem Öntől.

Kérem, hogy vonja vissza a hajléktalanságot, az életvitelszerű közterületen lakást szabálysértéssé nyilvánító józsefvárosi rendeletét, s tegyen javaslatot ugyanerre a többi önkormányzatnak. Kérem, hogy azonnal állítsa le a közrendvédelmi akciónak a hajléktalan emberek szabálysértési eljárás alá vonására irányuló részét.Mindezek mellett kérem, hogy vonja vissza a hajléktalan embereket még inkább ellehetetlenítő törvényjavaslatát (T/3525. számú javaslat) és tegyen javaslatot arra, hogy a “visszaeső” életvitelszerű utcán való tartózkodás ne szerepeljen a készülő szabálysértési törvényben.

Véleményem szerint ezt követően lehetséges elkezdeni az egyeztetést az elengedhetetlenül szükséges hajléktalanügyi stratégiáról, aminek a megelőzés kell legyen az egyik alappillére. Ezért kérem, hogy tegyen meg mindent azért, hogy ne kerüljenek újabb emberek az utcára, s javasolja ugyanezt képviselőtársainak is.

Üdvözlettel:

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.