Barion Pixel TASZ | Orvosi kannabisz

Orvosi kannabisz

A magyar állam ma betegek tízezreit fosztja meg annak lehetőségétől, hogy a tüneteiket hatékonyan enyhítsék, és elfogadhatóbb minőségű életet éljenek. Tudományos bizonyítékok alapján már az Európai Unió is elismerte az orvosi kannabisz jótékony egészségügyi hatásait, a kormánynak viszont fontosabb az ideológia, mint az emberek egészsége.

Két évtizede foglalkozunk a gyógyászati kannabisz témájával. Kiadványokat jelentettünk meg a kannabisz orvosi célú alkalmazásáról, igénylésének menetéről. Interjúkat készítettünk olyan betegekkel, akik titokban kannabiszt használnak tüneteik enyhítésére és jogi segítséget nyújtottunk súlyos betegeknek, akik ellen kannabisz birtoklása miatt indítottak eljárást. Ez idő alatt minden földrészen indultak orvosi kannabisz programok, és könyvtárnyi tudományos bizonyíték született a terápiák hatékonyságáról.

Oldalunk célja, hogy mind az orvosok, mind az érintett betegek többet tudjanak meg az orvosi kannabiszról, az indokolt esetben elérhető gyógyszerekről és az igénylés módjáról. Végső célunk pedig az, hogy a döntéshozókat is meggyőzzük a magyar orvosi kannabisz program elindításáról.

16x9

Mi bizonyítja, hogy az orvosi kannabisz hatékony?

A kannabisz gyógyászati alkalmazása évezredekre nyúlik vissza és az elmúlt évtizedekben dinamikusan nő a terápiát engedélyező országok száma. Nem kétséges, hogy idővel Magyarországon is elérhetővé válik az orvosi felhasználás. Ide kattintva arról olvashatsz, milyen szerepe lehet az orvosi kannabisznak az egészségügyi ellátásban.

Mit tehetsz betegként?

Miközben magyar betegek tízezreinek életét tehetné könnyebbé az orvosi kannabisz, a legtöbben nincsenek tisztában a szabályokkal, esetleg titokban gyógyítják magukat. Ezen az oldalon összeszedtük, hogy milyen lehetőségeid vannak Magyarországon, ha orvosi kannabisz alapú terápiára lenne szükséged.

Mit tehetsz orvosként?

A legtöbb orvos kerüli a kannabisszal és a hatóanyagaival való gyógyítás minden formáját, hiszen így lehet a legbiztosabban megelőzni az illegális tevékenységet. Néhány készítmény azonban ma is bátran felírható az orvosok által, bármiféle jogi kockázat nélkül. Ide kattintva ezekről olvashatsz.

Mit tehetnek a döntéshozók?

Biztosak vagyunk abban, hogy néhány éven belül Európa-szerte, így Magyarországon is elérhetővé fog válni az orvosi kannabisz a betegek számára. Nem mindegy azonban, hogy mindez milyen szabályozása szerint valósul meg: ehhez nyújtunk támpontokat az állam számára.

Magyar betegek, akiket sarokba szorít a szabályozás

Magyarországon a legtöbben kénytelenek illegális beszerzéshez folyamodni, ha orvosi kannabiszra lenne szükségük a gyógyuláshoz vagy fájdalmaik enyhítéséhez. Ezen az oldalon az ő történeteiket mutatjuk be.

Jógyakorlatok külföldön

Hogyan vált német orvosi kannabisz program néhány év alatt a legsikeresebb európai modellé? Mi kellett ahhoz, hogy a cseh betegek végre gyógyászati kannabiszhoz juthassanak? Ismerd meg az orvosi kannabisz engedélyezésének jogi környezetét és jó gyakorlatait európai példákon keresztül.
Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.